Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Anderson stuurt van Gerwen naar huis, Price flikt het weer

Titelverdediger Michael van Gerwen is in de halve finale van de Grand Slam of Darts uitgeschakeld door Gary Anderson. De Schot bleek in Wolverhampton beter op de dubbels en won relatief eenvoudig. In de finale treft hij de verrassing van dit Toernooi Gerwyn Price, die na een 10-5 achterstand, Mensur Suljevic met 16-12 versloeg. Maar iedereen keek vanmiddag reikhalzend uit naar de halve finale tussen de Schot en de Nederlander.

In het begin van de partij brak van Gerwen, Anderson om op 3-2 te komen. De Schot brak terug, en tot 7-7 ging de wedstrijd gelijk op. daarna plaatste Anderson een demarrage en liep uit naar 11-8. Na de pauze leek van Gerwen de wedstrijd te kantelen, hij kwam terug tot 11-11, maar daarna ging het fout op de dubbels. Daar waar van Gerwen bleef missen pakte Anderson zijn kansen en kwam op 15-12, onder andere door een 80 uit te gooiden met 2 keer dubbel 20. Van Gerwen kon nog terugkomen tot 15-13, maar weer miste de Brabander, waarin Anderson professioneel het karwei klaarde, en met 16-12 won.

In de finale is verrassend de Welshmen Gerwyn Price de tegenstander. Waar hij gisteren een 10-5 achterstand tegen Simin Whitlock wegpoetste, om met 16-15 te winnen, deed hij hetzelfde vanmiddag in de halve finale. Bij 10-5 geloofde niemand in zijn kansen, temeer omdat Suljevic 10 van de 13 dubbels raak gooide, Na de pauze kwam Price op stoom. Hij reeg de 180 ers aan elkaar en gooide en passant nog een 170 finish. De Oostenrijker was aangeslagen en boog, met 16-12,  het hoofd voor Price.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.