Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson

Danny Noppert komt te kort tegen Gary Anderson

Na het eerdere succes van landgenoot Dirk van Duijvenbode, was Danny Noppert de tweede Nederlander die vanavond in actie mocht komen. Hij speelde zijn tweede ronde partij tegen “The Flying Scotsman”, Gary Anderson.

Anderson duidelijk de betere

Gary Anderson mocht de partij beginnen en zorgde er ook voor dat deze leg met de darts meeging. Hij opende en eindigde de leg met een dubbel 20 en bracht de stand op 1-0 in zijn voordeel. Noppert wist in de tweede leg pas met pijl 7 te openen, waardoor ook deze leg vrij eenvoudig naar de Schot ging. Met een 14-darter via de dubbel 12 was de 2-0 voor Anderson een feit. Ook de derde leg van de eerste set zou een prooi worden voor Anderson. Met wederom een 70 finish via de dubbel 20 was de eerste set in no-time voorbij. Er was werk aan de winkel voor “Noppie”.

Anderson wankelt, maar pakt toch de set

Noppert mocht de tweede set beginnen, maar moest deze meteen afstaan aan Anderson. Met een 13-darter zorgde de Schot voor de 1-0 voorsprong in de tweede set. Beide mannen openden de tweede leg met een 160 score, maar scorend bleek Anderson de baas op het podium. Het verschil in gemiddelde was ondertussen 30 punten per 3 pijlen meer voor Anderson en ook leg 2 ging in een razend tempo naar de Schot. Met een 11-darter zorgde hij voor de 2-0 in legs. Ook in leg 3 leek Noppert kansloos te zijn, maar na 3 missers vanaf 40 voor Anderson, mocht “Noppie” toch aanleggen voor 76. De Nederlander kreeg zijn eerste dart op de dubbel voor een leg, en pakte deze via de dubbel 20: 2-1. Anderson leek snel orde op zake te willen stellen, maar de Schot kreeg plotseling zijn hoge scores niet meer mee. Noppert profiteerde maximaal vanaf de dubbel 12 en bracht de tweede set weer in evenwicht. Even leek Noppert de tweede set naar zich toe te trekken, maar 2 darts op de dubbel waren niet aan de Fries besteed. Anderson gooide 58 wel uit en bracht daarmee de stand op 2-0 in sets.

Noppert komt te kort

Na de tweede pauze was het Anderson die de eerste leg mocht beginnen, maar hij moest deze toch afstaan. Met een 52 finish ging de leg naar Noppert. Nadat de Fries de eerste leg wist af te pakken van Anderson, zag hij zichzelf meteen weer terug gebroken worden. Met een 64 finish nam Anderson meteen de touwtjes weer terug in handen. Gary Anderson begon de derde leg met 7 perfecte darts, maar helaas werd de trippel 17 gemist. Feit was wel dat er na 9 gegooide darts nog maar 24 over bleef. Toch kreeg Noppert de kans om de leg af te pakken. Na 6 gemiste darts op de dubbel van Anderson, wist Noppert 54 niet uit te gooien. Pijl 16 van deze leg was wel raak voor de Schot: 2-1. Omdat Anderson zijn openingsdubbel niet snel raakte in de derde leg liep Noppert vrij eenvoudig richting de 2-2 in legs, waarna een leg kwam die niet verloren mocht worden door “Noppie”. Anderson mocht de leg beginnen, maar Noppert nam al vrij snel het initiatief over. Noppert liep weg, maar Anderson raakte een 180 score op een perfect moment. Noppert miste 1 dart voor de set vanaf 99, waarna Anderson toesloeg. Vanaf 57 kreeg “The Flying Scotsman” 2 matchdarts, waarvan de laatste raak ging en Gary Anderson de wedstrijd met 3-0 wist te winnen van Danny Noppert.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *