Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gary Anderson

Anderson troeft Humphries af en haalt halve finale

Gary Anderson heeft de halve finale op het PDC WK bereikt. Hij was met 5-2 te sterk voor Luke Humphries en kan verder gaan jagen op een derde wereldtitel.

Een duel tussen een ervaren man en het opkomende talent: Gary Anderson vs Luke Humphries. Een plek in de halve finale van het PDC WK stond op het spel. Veel druk dus, al leek Humphries daar in de eerste set weinig van te merken. Met legs in 13, 16 en 15 pijlen begon hij heel sterk en won hij zijn eigen set met 3-0.

Anderson draait wedstrijd om

Met een 17-darter kwam Anderson op het bord. De Schot miste een leg later twee pijlen om te breken, maar door daarna zijn eigen leg in 14 pijlen te houden was er geen vuiltje aan de lucht. Met ook een leg in 14 pijlen sloot Humphries aan, maar een 16-darter van Anderson in de beslissende leg was genoeg om de stand in sets gelijk te trekken. Met een 104-finish stoomde ‘The Flying Scotsman’ door in de set van Humphries. De break was te pakken, maar door vier missers op de dubbels een leg later kon hij die niet verzilveren. De leg erna was het aan Humphries om dubbels te missen. Anderson profiteerde, waarna hij met een 15-darter de set binnenhaalde.

Humphries laat kansen liggen

Humphries zat niet bij de pakken neer: met een 14-darter reageerde hij sterk door Anderson meteen te breken in de set van de Schot. Met een 15-darter hield hij ook zijn eigen leg. Anderson deed nog wat terug, maar met een 18-darter zette ‘Cool Hand Luke’ de stand weer op 2-2. De Engelsman leek meteen door te gaan drukken. Legs in 17 en 18 volgden: Anderson miste in beide legs meerder pijlen op de dubbels. Toch werd dit de Schot niet fataal in deze set. Met legs in 14, 16 en 15 (110-finish met Humphries op 8) draaide hij de set om, waardoor hij weer de leiding in de wedstrijd greep. Nu was het aan hem om door te stoten. Met een heerlijke 148-finish met Humphries wachtend op 60 leek Anderson een grote klap uit te delen. Humphries sloot echter knap aan, waarna hij de kans kreeg om te gaan breken. Twee pijlen werden echter gemist, waardoor Anderson ontsnapte. Er kwam een beslissende leg, waarin Humphries vanaf 112 weer een pijl voor een break kreeg. Weer werd de pijl gemist, waarna Anderson de stand op 4-2 bracht. Humphries kreeg de kansen maar miste ze steeds.

Anderson naar halve finale

Langzamerhand gingen de gemiste dubbels bij Humphries in zijn hoofd zitten. Ook in zijn eigen set werd er één op tops gemist, maar doordat Anderson er ook drie miste kwam hij goed weg. Met een 88-finish op de bull deelde de Schot daarna nog maar weer eens een klap uit. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen legs, waarna Humphries met de rug tegen de muur stond. Hij moest de vijfde leg van deze set winnen, maar na drie missers op de dubbels zat dat er niet meer in. Anderson gooide 80 uit, de halve finale was bereikt.

Luke Humphries: 94.92 / 42.9%
Gary Anderson: 96.32 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Anderson troeft Humphries af en haalt halve finale