Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson

Anderson wint titanenstrijd, Van den Bergh en King verslaan seeds

De eerste avond van de World Grand Prix 2020 zit erop! Naast de Nederlandse inbreng stonden er nog 4 andere partijen op het programma. Lees hier meer.

Jose de Sousa vs Devon Petersen

Jose de Sousa mocht de partij beginnen en opende zijn leg met zijn tweede pijl op dubbel 18. De eerste leg ging in 20 darts uit door dubbel 18 uit te gooien. The African Warrior begon zijn eigen leg met dubbel 16 met zijn tweede pijl. Devon Petersen gooide dubbel 4 om op gelijke stand te komen. Door een mooie 100-finish (20, dubbel 20, dubbel 20) van Petersen kwam Petersen op voorsprong. Petersen kwam 1-0 in sets op voorsprong met dubbel 20. Na de break kwam Petersen op 1-0 in legs op voorsprong met 1 pijl op tops. De Sousa maakte het daarna weer 1-1 gelijk. The Special One kwam 2-1 op voorsprong met een 61-finish op dubbel 18 met zijn derde pijl. Devon Petersen maakte het weer gelijk met een 52 finish. Petersen brak Jose de Sousa en mocht beginnen. The African Warrior pakte zijn overwinning met een 93-finish (25, 18, BULL). Devon Petersen won met 3-0 van Jose de Sousa. De Zuid-Afrikaan gooide drie keer 180, tegenover Jose de Sousa die namelijk acht keer 180 gooide in de wedstrijd.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose de Sousa: 93,46 / 21,43%
Devon Petersen: 87,83 / 42,86%

James Wade vs Mervyn King

De vierde partij van de avond ging tussen James Wade en Mervyn King. Wade begon de wedstrijd en hield zijn eigen leg via dubbel 15. In de tweede leg kreeg Wade de kans op de break, maar miste dubbel 9. King profiteerde en hield met een 72-finish alsnog zijn eigen leg. In de derde leg was het King die in 16 darts de break plaatste en een leg later met een 68-finish de eerste set won. Wade kwam goed uit de pauze, want hij brak zijn landgenoot meteen. Toch wist ‘The Machine’ de break niet te verzilveren, hij miste 5 darts op de dubbel. King strafte het af en brak via dubbel één terug. In de derde leg produceerde King twee 180’ers en wist in 14 darts op matchpoint te komen. Een leg later wist ‘The King’ met een 66-finish de zege te pakken, hij versloeg de nummer 8 geplaatste James Wade met 2-0 (3-1,3-1).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mervyn King: 86,76 / 46,15%
James Wade: 78,94 / 14,29%

Rob Cross vs Gary Anderson

Rob Cross tegen Gary Anderson. Een partij waar iedereen naar uitkeek. Anderson mocht de partij beginnen. Het opvallendste was dat Anderson weer zijn Noir pijlen gebruikte met iets meer grip i.p.v. zijn Phase 2 pijlen die hij tijdens de Premier League had gebruikt. Anderson kwam op 1-0 voorsprong. Rob Cross kwam terug en stond het weer 1-1. Gary Anderson kwam weer op 2-1 voorsprong door dubbel 10 met de eerste pijl te raken. Voltage kwam weer terug tot 2-2 met een 87-finish. Cross had daarna wel veel moeite met de openingsdubbel, daardoor pakte Gary Anderson gemakkelijk de eerste set met een 103 finish op dubbel 20. Na de break pakte Voltage de 1-0 voorsprong. The Flying Scotsman maakte het weer 1-1. Rob Cross kon 2-1 voor komen, maar dat gebeurde niet. Anderson brak Cross en komt op 2-1 voorsprong. In de laatste leg van de partij miste Voltage en The Flying Scotsman teveel dubbels, maar uiteindelijk gooide Gary Anderson dubbel 5 uit om de wedstrijd te winnen. Gary Anderson wint met 2-0 van Rob Cross.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 77,46 / 25%
Gary Anderson: 89,14 / 40%

Michael Smith vs Dimitri van den Bergh

Dimitri van den Bergh mag dan wel de World Matchplay winnaar zijn, in deze wedstrijd was hij zeker niet de favoriet. Niet alleen vanwege de brace om zijn been, maar ook vanwege de resulaten na de World Matchplay. Toch liet de Belg weer ongelofelijk spel zien. Met een 13-darter opende hij fantastisch, waarna een 15-darter meteen een break opleverde. Smith schoot wakker en met legs in 14 en 13 sleepte hij er een beslissende leg uit. Van den Bergh opende hierin perfect met een 156 gevolgd door een 180, waardoor hij in 11 pijlen de eerste set pakte. Smith moest aan de bak, maar leek toch niet over de druk te kunnen. Hij wist zijn eigen legs steeds nipt te houden, maar kon geen enkele druk op in de legs van Van den Bergh zetten. In zijn eigen leg, de beslissende in de tweede set, werd dit hem ook fataal. Hij was niet met drie pijlen open en liep meteen achter de feiten aan. Met een mooie 132-finish op de bull maakte Van den Bergh het af in stijl. Vorig jaar verloor ‘The Dreammaker’ nog bij zijn debuut, nu maakte hij indruk. Op jacht naar weer een titel?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael SMith: 87.89 / 57.14%
Dimitri van den Bergh: 96.4 / 46.15%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *