Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Anderson en Whitlock winnen eenvoudig, Wade ontsnapt

Na maanden wachten verscheen er vandaag eindelijk weer darten op TV. Op de eerste avond van de World Matchplay stonden vijf partijen op het programma, waaronder drie zonder Nederlanders.

Simon Whitlock 10 – 4 Ryan Joyce

Whitlock en Joyce mochten het toernooi in Milton Keynes openen. Voor beiden was het even wennen aan de sfeer bij de opkomst, maar vooral Whitlock zette de knop snel om. Hij racede naar een 3-0 voorsprong. Met behulp van een 108-finish brak Joyce echter snel terug en zo kwam de stand bij de onderbreking op 3-2. De Engelsman miste daarna twee pijlen om de stand gelijk te brengen, maar twee missers liet hij Whitlock weer uitlopen. De Australiër pakte de volgende drie legs ook. Bij een stand van 7-3 kwam de tweede onderbreking. ‘The Wizard’ speelde het hierna vakkundig uit. Hij hield zijn eigen legs en wist na vier missers van Joyce ook nog een break te pakken. Whitlock won zo verdiend, maar als hij het Van Gerwen moeilijk wil gaan maken moet het wel een stuk beter.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Simon Whitlock: 89.96 / 34,48%
Ryan Joyce: 90,11 / 25%

James Wade 12 – 10 Keegan Brown

James Wade is één van de vier spelers die dit jaar actief zijn op de World Matchplay die het toernooi ook al eens wonnen. Hij mocht zijn jacht op nog een titel beginnen tegen Brown. Het leek snel eenrichtingsverkeer te worden, nadat Wade snel een 4-0 voorsprong met een gemiddelde van 110+ pakte. Uit het niets zakte hij door de ondergrens en verdween die voorsprong naar een 5-4 achterstand. Met een 15-darter zorgde hij nog wel voor een gelijke tussenstand bij de onderbreking. De legs gingen hierna vier legs lang met de beginnende gooier mee. Brown miste daarna drie pijlen om op 8-7 te komen, iets wat tegen James Wade zeker af te raden is. ‘The Machine’ sloeg toe met een 107-finish. Met een 15-darter in zijn eigen leg kwam hij op matchpoint.

Een matchdart kwam er ook een leg later, maar dubbel 14 was hem niet gunstig gezind. Brown won de leg en met een 12-darter zorgde hij er zelfs voor dat er een verlenging kwam. Met een 16-darter deelde hij hier de eerste klap uit, 10-9. Wade sloeg echter keihard terug. Hij won zijn eigen leg in 17 pijlen, daarna brak hij Brown, die slordig was bij het wegzetten, met een 14-darter. Met een leg in 13 pijlen maakte hij het daarna uitstekend af, en zo zien we de Engelsman terug in ronde twee.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 96.58 / 57,14%
Keegan Brown: 99,45 / 37,04%

Gary Anderson – Justin Pipe

Het was nog maar even de vraag of Justin Pipe wel af zou reizen naar Milton Keynes. Hij moest vroegtijdig de Summer Series staken vanwege arm problemen, maar dit was uiteindelijk niet erg genoeg om de World Matchplay aan zich voorbij te laten gaan. Zijn niveau lag in de eerste legs echter niet erg hoog, al was tegenstander Gary Anderson ook erg slecht begonnen. Het was Pipe die bij de eerste onderbreking de voorsprong pakte met een 122-finish op de bull. Anderson moest in de achtervolging en boog de achterstand ook om naar een voorsprong, maar bij de tweede onderbreking was het gewoon 5-5. Voor Pipe bleef het hierbij. Anderson ging iets beter spelen, had minder bounce outs dan in de eerste paar legs en was beter op de dubbels. Met onder andere een 120 en 112-finish won de Schot de volgende vijf legs en zo werd het toch nog een eenvoudige 10-5 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 90,59 / 35,71%
Justin Pipe: 87,41 / 41,67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *