Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson

Anderson wint voor thuispubliek, Van Gerwen langs Cullen

Gary Anderson heeft in zijn eigen land de halve finales behaalt van de dertiende speelronde van de Premier League. Jonny Clayton, Michael Smith en Michael van Gerwen lukten dan ook. Lees hier meer.

In de eerste partij namen meteen de twee Schotten het tegen elkaar op in Glasgow, Peter Wright en Gary Anderson. Wright begon scorend erg matig aan de partij, waardoor Anderson al snel een 2-0 voorsprong pakte. Die voorsprong wist ‘The Flying Scotsman’ uit te breiden naar een 4-1 voorsprong. Wright hield met een 116-finish in 12 darts nog wel zijn eigen leg, maar zag Anderson de laatste twee legs in twee keer 14 darts pakken voor een 6-2 overwinning.

In de tweede partij namen Jonny Clayton en James Wade het tegen elkaar, de finale van de afgelopen speelronde die Wade met 6-5 won. Clayton nam dit keer revanche. De Welshmen pakte de eerste drie legs met twee finishes van 78. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee. Bij een stand van 5-2 wist Clayton de wedstrijd in leg 8 in het slot te gooien door 75 uit te gooien.

In de derde kwartfinale namen Michael Smith en Gerwyn Price het tegen elkaar op. Price hield zijn eigen leg in 11 darts, maar zag vervolgens Smith drie sterke legs op een rij pakken voor een 3-1 voorsprong. Daarna gingen tot 4-3 de legs met de darts mee. In de achtste leg kreeg Price de kans om terug te breaken, maar miste twee pijlen op tops voor 4-4. Smith bleef koel en kwam via dubbel 10 op matchpoint; 5-3. Daar bleef het ook bij voor ‘The Iceman’, want met een 107-finish plaatste ‘BullyBoy’ zich voor de halve finales.

De kwartfinales werden afgerond door Michael van Gerwen en Joe Cullen. De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Van Gerwen de eerste break met een 13-darter. De break werd een leg later ook verzilverd via dubbel 16. Daarna gingen er nog 3 legs met de darts mee. In de negende leg, waarin Van Gerwen een matchdart kreeg op dubbel 18, brak Cullen terug in 14 darts naar 5-4. Kon hij er dan ook een beslissende leg uittrekken? Het antwoord was ja, met een 58-finish maakte hij er 5-5 van. Een overwinning zat er niet in voor de Engelsman. Van Gerwen begon de beslissende leg met 180 en maakte het met zijn zevende matchdart af; 6-5!

Halve finales:
Gary Anderson vs Jonny Clayton
Michael Smith vs Michael van Gerwen

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *