Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Arjan Konterman

Arjan Konterman in thriller langs Roelofs

Arjan Konterman is erin geslaagd om Owen Roelofs te verslaan in de eerste ronde van de Darts Actueel Winter Masters. Uiteindelijk moest er een beslissende leg aan te pas komen. Lees hier meer.

Beide heren begonnen wat matig aan de wedstrijd. Het was Konterman die in zijn eigen leg een 180’er gooide, maar de dubbel niet wist te vinden. Hierdoor wist Owen Roelofs meteen te breaken. Een leg later was het Roelofs die de dubbels miste en Konterman terug brak met een knappe 108-finish. In de derde leg werden wederom veel dubbels gemist, maar was het de jonge Roelofs die in 22 darts voor de derde break zorgde. Roelofs kreeg vervolgens in de vierde leg één setdart, maar die ging mis. Konterman brak in 17 darts terug. Wist Konterman nu wel zijn eigen leg te houden? Het antwoord was nee, met een 18-darter pakte Roelofs de set af van zijn landgenoot.

Roelofs begon beter aan set twee, want met een 180’er en dubbel 12 hield hij zijn eigen leg in 16 darts. Ook Konterman wist nu zijn eigen leg te houden, ondanks dat Roelofs een pijl kreeg voor de break op 74. In de derde leg kreeg Roelofs 3 darts op de dubbel om op matchpoint te komen, maar miste. Konterman profiteerde en brak naar 2-1. Een leg later wist Konterman die break te verzilveren en kwam zo terug tot 1-1 in sets.

Konterman mocht de beslissende set beginnen en deed dat goed met een 19-darter in zijn eigen leg. Konterman begon de tweede leg met twee keer 140’ers en wist in 16 darts op een 2-0 voorsprong te komen. Toch gaf Roelofs niet op, met een hele knappe 93-finish brak hij terug en hield via dubbel 18 zijn eigen leg. Er moest dus een beslissende leg komen om te beslissen wie er naar de kwartfinales zou gaan. Het was Konterman die als beste begon, na 9 darts stond hij op 66. Toch kreeg Roelofs de kans op 78-finish om te winnen, maar tops werd gemist. Konterman hield zijn zenuwen in bedwang en gooide zijn zesde matchpijl erin voor een 2-1 (2-3,3-1,3-2) overwinning in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Arjan Konterman: 80,3 / 29%
Owen Roelofs: 80,4 / 24%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *