Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Arjan Konterman te sterk voor Dennie Olde Kalter in de Dutch Darts Quarantine League!

De derde wedstrijd in de Dutch Darts Quarantine League was er één tussen Dennie Olde Kalter en Arjan Konterman. Laatstgenoemde haalde tijdens de Dutch Open Darts 2020 nog de laatste 16, terwijl Olde Kalter ook deze ronde behaalde, maar dan tijdens de laatste editie van het BDO WK. Hoe het de mannen verging lees je hier.

Na het ingooien wist Konterman het gooien voor de bull te winnen en hij mocht zo de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste leg was het Konterman die de dienst uitmaakte. Hij kwam niet onder druk van Olde Kalter te staan en wist de eerste leg te winnen met een 19-darter. Olde Kalter wist zich prima te herstellen door zichzelf na 9 darts op een finish te parkeren. In deze leg bleef Konterman vrij ver achter en Olde Kalter wist zichzelf, na 12 darts op 32 te parkeren. Olde Kalter miste echter de dubbel 16, waarna Konterman de kans kreeg om Olde Kalter te breken. 92 ging niet uit voor Konterman, maar Olde Kalter miste weer 3 darts op de dubbel, waarna 52 een prooi was voor Konterman. Via de dubbel 10 wist Konterman te breken. Konterman opende de derde leg perfect met een 180 score en wist zichzelf, na 12 gegooide darts, op 70 te parkeren. Dit ging nog niet uit, maar 146 bleek te veel voor Olde Kalter om terug te breken. Via de dubbel 20 wist Konterman zichzelf op een 3-0 voorsprong te zetten.

Ook leg 4 zou een break opleveren in het voordeel van Arjan Konterman. Na zijn wegzet beurt van 138, stond de druk vol op de 136 van Olde Kalter. Deze finish bleek te hoog voor Olde Kalter, waarna Konterman gretig profiteerde. Hij wist 72 uit te gooien via de dubbel 20 en kwam zodoende op een 4-0 voorsprong. Ook in leg 5 bleef Konterman ver voor op Olde Kalter. Met Olde Kalter nog niet op een finish werden de eerste 2 darts voor de leg al gemist door Konterman. Uiteindelijk werd de dubbel 18 geraakt en met een 17-darter was ook deze leg een prooi voor Konterman. Olde Kalter wist zichzelf niet in de wedstrijd te spelen en Konterman kon, ook in deze leg, vrij eenvoudig uitlopen op Olde Kalter. De Hengeloër toonde echter toch veerkracht en kreeg toch nog als eerst de kans op de dubbel. Konterman profiteerde echter niet, want hij miste ook een aantal dubbels in deze leg. Olde Kalter wist hierna alsnog de stand terug te brengen tot 5-1.

Olde Kalter begon leg 7 goed, maar Konterman kwam langszij. Olde Kalter kreeg wel als eerst de kans vanaf 125, maar dit ging niet uit. Konterman kreeg 127 ook niet uitgegooid, waarna beide mannen de kans kregen op de dubbel. Olde Kalter miste 3 darts op de dubbel 20, waarna Konterman de dubbel 20 wel wist te raken. Hiermee verzekerde Konterman zich van zijn eerste punt tijdens deze Dutch Darts Quarantine League. Konterman gooide een goede beurt om 170 over te laten, maar het was Olde Kalter die, met een knappe 174 score, 16 overliet en deze ook wist uit te gooien. Olde Kalter leek zijn vorm net op tijd weer terug te vinden. Met een 180 score en een 71 finish bracht Olde Kalter de stand terug tot 6-3. Ook in leg 10 wist Olde Kalter een maximale score te produceren en zichzelf weg te zetten op 170. Dit ging nog niet uit, maar hij zag Konterman nog niet op een finish staan. Hij liet 80 staan en deze ging uit op de “Mervyn King” manier, namelijk via T16 en D16. Deze opleving kwam toch te laat voor Olde Kalter. Konterman gooide een sterke 11e leg en wist zichzelf na 12 darts op 49 te zetten. Met een 15-darter wist Arjan Konterman zijn eerste wedstrijd in de Dutch Darts Quarantine League, met 7-4, te winnen!

“Ik begon dramatisch aan de wedstrijd. De laatste tijd heb ik weinig aan darten gedaan, dus komende week weer een paar uurtjes maken en dan staan we er weer volgende week weer” Aldus Dennie Olde Kalter.

Arjan Konterman was, natuurlijk, tevreden met de overwinning: “Scorend vond ik de wedstrijd niet heel goed. Het is normaal gesproken altijd spannend tussen Dennie en mij dus ik vond het dan ook best wel vreemd dat ik op een 6-1 voorsprong kwam. Na de 6-1 voorsprong denk je toch dat je er bijna bent omdat je nog maar 1 leg hoeft. Dennie begon sterker te spelen, maar ik maakte het goed af met een 15-darter in de 11e leg”

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Arjan Konterman te sterk voor Dennie Olde Kalter in de Dutch Darts Quarantine League!