Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Arjan Konterman wint in spannende wedstrijd DDQL van Kamphuis

Voor het eerst in het toernooi worden er twee wedstrijden op één avond gespeeld. De kraker in de onderste regionen, Arjan Konterman(6) vs Vincent Kamphuis(8), was de avondopener. Wie breidt zijn kansen uit om alsnog de play-offs te halen?

De statistieken laten zien dat het een erg spannende wedstrijd kan gaan worden. Beide mannen zitten met een toernooigemiddelde van 80.0 en 81.7, erg dicht bij elkaar. Kamphuis gooit altijd steady, maar Konterman weet hoger te pieken. Beide darters wisten nog maar één wedstrijd te winnen.

Vincent Kamphuis mocht aan de wedstrijd beginnen, maar kwam direct in moeilijkheden. Een goed scorende Konterman kreeg 1 pijl om te breaken, maar kon niet voorkomen dat Kamphuis een 108-finish via de bull uit gooide (1-0). In de leg die volgde was Konterman opnieuw sterk op de triples. Hij kan zonder druk naar de dubbel gaan en maakte gelijk met een 68-finish (1-1).

Opnieuw komt Kamphuis in zijn eigen leg in de problemen. Konterman krijgt opnieuw kansen om te breaken maar heeft geen succes. Kamphuis pakt alsnog zijn eigen leg via dubbel 16 (2-1). Ondanks opnieuw kansen op breaks, pakken beide mannen hun eigen legs op (3-2). Kamphuis dus nog steeds op voorsprong, maar moest wel een 180’er van Konterman terugwerken. Konterman pakte dan ook zijn eigen leg op (3-3).

Konterman ging beter gooien en wist, na het missen van een 170-finish, een belangrijke break te pakken (3-4). De Challenge-Tour finalist pakte zijn eigen leg op (3-5) en kreeg daarna opnieuw kansen. Helaas voor hem wist Kamphuis na wat slordigheden alsnog zijn eigen leg te winnen (4-5). Dit bleek goed te bevallen aangezien de ex-tourkaarthouder direct een 180’er gooide in de volgende leg. Een geweldige leg van Kamphuis eindigde in de break en dus de gelijkmaker (5-5). Het volledige initiatief lag weer bij Kamphuis.

Toch wist Arjan Konterman deze belangrijke leg op zijn naam te schrijven. Kamphuis wist scorend niet bij te blijven en dus maakte Konterman 6-5, waarna hij zijn eigen leg mocht beginnen waar hij ook nog eens een 180’er in wist te gooien. Konterman mocht aan de laatste leg beginnen en liet zijn klasse opnieuw zien (7-5).

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *