Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Arjan van der Giessen aanwezig in Milton Keynes: ‘Alles valt weg’

Zaterdagavond begint de World Matchplay 2020, dit jaar in Milton Keynes en niet in Blackpool. Alle spelers, organisatoren, pers etc. worden vooraf allemaal getest op corona en behoren vervolgens tot de World Matchplay bubbel. Hieronder valt ook RTL7-verslaggever Arjan van der Giessen. Hij sprak met Nu.nl over de veranderingen bij de World Matchplay.

Dit jaar zullen er geen zalen vol publiek bij de World Matchplay te zien zijn. Alleen de spelers, organisatoren, schrijvers, mastercallers en een klein aantal journalisten worden getest op corona. Iedereen die negatief is getest mag vrij rondlopen in de bubbel, waaronder ook Arjan van der Giessen. Hij is één van de weinige Nederlanders die de World Matchplay voor het eerst op een andere locatie ziet. “Het is in geen enkel opzicht te vergelijken met voorgaande edities. Het is niet dat Blackpool nou zo geweldig is, maar de Winter Gardens heeft een enorme uitstraling en dat maakte de World Matchplay uniek.”

“Alles wat darts zo leuk maakt, de heisa in de zaal en het spel tussen het publiek en de spelers maar ook tussen de spelers zelf, valt nu allemaal weg. Ik noem geen namen, maar sommige spelers fluisteren nog weleens als hun tegenstander op een belangrijke dubbel staat, maar dat kan nu niet want de scheids hoort alles. Het wordt klinisch darten“, aldus ‘The Feather’ wat de bijnaam luidt van Van der Giessen.

Van der Giessen kijkt ook kort vooruit naar het toernooi. Hij vertelt tegenover Nu.nl dat meestal de grote namen altijd overblijven in de belangrijke toernooien, maar het kan dit jaar zo maar veranderen. “Van Gerwen is op elk toernooi waaraan hij meedoet de favoriet en dat is dit keer niet anders. Het is alleen de vraag hoe hij omgaat met alles. Bij een hoge finish gaat hij normaal flink tekeer. Dan wordt hij de Hulk. En als dat gebeurt, dan kan je als tegenstander zijnde wel de pijlen opbergen. Ik weet niet of hij dat nu ook kan opbrengen.”

“Sommige spelers zijn juist ook gebaat bij een rustige omgeving. Dan denk ik aan iemand als Ian White, een van de betere spelers op de vloer, maar misschien ook Danny Noppert. Al hebben de Nederlanders op Van Gerwen na wel lastig geloot. Ik verwacht dat er twee, hooguit drie Nederlanders doorgaan naar de tweede ronde“, sluit Van der Giessen af.

Danny Noppert
Images courtesy of FOTO: Kasper Markerink (Darts Actueel) and FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Arjan van der Giessen aanwezig in Milton Keynes: ‘Alles valt weg’