Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Arron Monk

Arron Monk wint tourkaart en keert terug op de tour

Arron Monk heeft meteen toegeslagen op de eerste dag van Final Stage van UK Q-School. De voormalig jeugdwereldkampioen won de dag door Dom Taylor in de finale te verslaan. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Rond 13:00 uur Nederlandse tijd begonnen 127 spelers aan dag 1 van Final Stage in Milton Keynes. Andy Jenkins was afwezig, waardoor Christian Perez een bye kreeg naar de tweede ronde. In de eerste ronde vielen er meteen een aantal verrassingen. Zo wisten Chris Quantock, Danny Lauby, Conor Heneghan, Matthew Dennant, Josh Payne, Alan Tabern, William Borland en Jim McEwan de eerste ronde niet te overleven.

Fallon Sherrock begon wel ijzersterk aan Final Stage. Met overwinningen op o.a. Josh Payne, Michael Warburton en Ryan Harrington bereikte ze de kwartfinales. Dit lukten de in-vorm-zijnde Andy Hamilton, Graham Usher en de Filipijn Perez ook. Usher versloeg John Henderson in een beslissende leg en noteerde een gemiddelde van 102 tegen Shane McGuirk. Perez was onder weg te sterk voor Darryl Pilgrim, Scott Mitchell en Scott Baker.

Aan het einde van dag bleven Arron Monk en Dom Taylor over in de finale. Monk versloeg op weg naar de finale Michael Flynn (6-4,), Jason Heaver (6-1), Cliff Prior (6-3), Luke Smith (6-4), Mark McGeeney (6-0) en Stephen Burton (6-1). De laatstgenoemde was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Sherrock in de kwartfinales; 6-4. Taylor bereikte de finale ten koste van Justin Hood (6-1), Jim Walker (6-2), Scott Walters (6-5), Nick Kenny (6-5), Graham Usher (6-3) en Christian Perez (6-1).

Finale

In de finale begon Arron Monk als beste aan de finale, hij won de eerste twee legs van de finale in 14 en 15 pijlen. Dom Taylor kwam vervolgens ijzersterk terug en kwam mede door legs in 15 en 13 pijlen zelfs op voorsprong; 3-2. Monk antwoordde met een 16-darter om vervolgens zijn landgenoot in leg 7 te breaken. Deze break verzilverde hij een leg later door via dubbel 10 op 5-3 te komen. In leg 9 kreeg Taylor twee pijlen op de dubbel om er 5-4 van te maken, maar miste. ‘Mad Monk’ bleef koel en zorgde in 19 darts ervoor dat hij na twee jaar afwezigheid terug keert op de tour.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Arron Monk: 94,60 / 33%
Dom Taylor: 85,70 / 33%

Uitslagen

Kwartfinales
Christian Perez 6-2 Andy Hamilton
Dom Taylor 6-3 Graham Usher
Stephen Burton 6-4 Fallon Sherrock
Arron Monk 6-0 Mark McGeeney

Halve finales
Dom Taylor 6-1 Christian Perez
Arron Monk 6-1 Stephen Burton

Finale
Arron Monk 6-3 Dom Taylor

Stand

Na dag één leidt verliezend finalist Dom Taylor het klassement, waar de totale top 9 na vier dagen een tourkaart verdiend. Op dit moment staan er zes voormalige tourkaarthouders op een plek, net als Fallon Sherrock. Voor de volledige ranglijst, klik hier.

  1. Dom Taylor 5 (+16)
  2. Stephen Burton 4 (+8)
  3. Christian Perez 4 (+8)
  4. Andy Hamilton 3 (+14)
  5. Fallon Sherrock 3 (+9)
  6. Graham Usher 3 (+5)
  7. Mark McGeeney 3 (+2)
  8. John Henderson 2 (+10)
  9. Nick Kenny 2 (+9)
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *