Artut keert terug, ook Herz, Kurz en Rosenauer naar Leverkusen

In de Home Nation Qualifier, het kwalificatietoernooi voor de Duitsers, hebben Fabian Herz, Nico Kurz, Michael Rosenauer en Jyhan Artut de tickets gepakt. Voor Artut is het een langverwachte terugkeer op het PDC circuit.

In het bovenste kwart was het Fabian Herz die de overwinning pakte. De 25-jarige Duitser had hier in de finale een beslissende leg voor nodig tegen Thomas Köhnlein, nadat hij 3-1 achter was gekomen. Het wordt voor hem al zijn zesde optreden op de Euro Tour, morgen neemt hij het op tegen Scott Taylor.

Een duel tussen voormalig WK-deelnemers werd in kwart twee gewonnen door Michael Rosenauer. Hij versloeg in een beslissende leg Dragutin Horvat, nadat hij een voorsprong van 4-1 weg gaf. Een 13-darter in de laatste leg leverde hem uiteindelijk toch nog de overwinning op. Als beloning mag hij het morgen opnemen tegen Glen Durrant.

In het derde kwart was het Nico Kurz die Rene Eidams verraste. Eidams kwam nog met 5-4 voor, maar door twee 16-darters van Kurz werd de wedstrijd nog omgedraaid. Een ronde eerder was de jongeling ook al door het oog van de naald gekropen, tegen Steffen Siepmann werd het ook 6-5, na 5-3 achter te hebben gestaan. Zijn tegenstander morgen is Kim Huybrechts.

Het onderste kwart werd gewonnen door een oude bekende. Jyhan Artut, in 2016 voor het laatst actief op de Euro Tour, wist zich eindelijk weer eens voor de toernooienreeks te plaatsen. In zijn finale speelde hij ook zijn beste wedstrijd, hij versloeg Nico Schlund met 6-0. Hierin noteerde hij een gemiddelde van 90.2. Hij zal het op vrijdagmiddag opnemen tegen Nederlander Wesley Plaisier.