Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Asada sluit met dubbelslag Asian Tour 2019 af

Seigo Asada slaat met winst van Asian Tour 12 een dubbelslag dit weekend. De Japanner verslaat in een geweldige finale Lourence Ilagan. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
De twee Japanners haalden net als op de zaterdag de halve finale. Zij namen het tegen elkaar op, in de andere halve finale stond een duel tussen Lourence Ilagan en Jayson Langcao, beide uit de Filipijnen, op het programma. Asada kreeg meer legs tegen dan op zaterdag, maar in de problemen kwam hij niet tegen Ho Yin Shek Prince (5-3), Yuya Higuchi (5-3), Patrick John Jugo (5-2) en Kai Fan Leung (5-3). Yamada starte zijn toernooi met een whitewash tegen Kamarudin Ahmad, waarna hij Eng Huat Tay (5-3), Tzuhao Tsai (5-2) en Thanawat Gaweenuntavong (5-3) ook versloeg.

Ilagan, die zich met de halve finale plaats verzekerde van eindwinst van de Asian Tour, begon ook met een 5-0 overwinning, dit tegen Amar Hawaldar. Tegen Kunimasa Makuuchi (5-4) kwam hij goed weg, waarna hij Cher Kai Ang (5-3) en Michael Viola (5-2) ook nog de baas was. Voor Langcao was het de eerste keer dat hij een halve finale haalde, dit deed hij doormiddel van overwinningen op Lucas Wong (5-1), Naoki Sato (5-0), Qilong Liang (5-1), Royden Lam (5-3) en Shan Ping Leslie Lee (5-0).

Halve finales
In het duel tussen de twee Japanners was het Yamada die aan de wedstrijd mocht beginnen. Hij miste echter twee pijlen op tops, waarna Asada de leg afpakte. Met een 11-darter verdubbelde Asada meteen de voorsprong. Een 17-darter van Yamada werd gevolgd door een 13-darter van Asada, die echt geweldig stond te spelen. Yamada gooide nog een 17-darter, waarna Asada hierop weer reageerde met een leg in 14 pijlen. Yamada kreeg daarna vier pijlen om de stand op 4-3 te zetten, maar nadat hij deze allemaal miste was het Asada die een einde aan de wedstrijd maakte.

Seigo Asada: 99.8 / 50%
Yuki Yamada: 87.3 / 29%

De twee Filipino namen het in halve finale nummer twee tegen elkaar op. Ilagan mocht hier beginnen en won ook de eerste leg in 18 pijlen. In 20 pijlen pakte hij meteen de eerste break, maar Langcao sloeg in 17 pijlen meteen terug. Hij hield ook zijn eigen leg, waardoor de stand op 2-2 kwam. Verder zou Langcao niet komen. Ilagan gooide drie 16-darters achter elkaar, waardoor ‘The Gunner’ naar de finale ging.

Lourence Ilagan: 84.8 / 42%
Jayson Langcao: 82.3 / 29%

Finale
Voor de eerste keer dit jaar stonden Lourence Ilagan en Seigo Asada tegenover elkaar in de finale. Ilagan won dit jaar al drie titels, Asada twee. Net als vorig jaar heersen zij op de Asian Tour. Asada won de bull en begon de wedstrijd. Toch was het Ilagan die als eerste toesloeg met een 18-darter. Met een 13-darter pakte hij ook zijn eigen leg. Asada begon daarna zijn leg met 7 perfecte pijlen, uiteindelijk won hij de leg in 14. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen leg, waarna Asada met een 15-darter de break terug pakte en de stand weer gelijk zette, 3-3. Met nog een leg in 15 pijlen pakte hij voor de eerste keer de voorsprong. Met een 13-darter sleepte Ilagan, die steeds boven de 100 gemiddeld speelde, er een beslissende leg uit. Hierin was het Asada die een 180 gooide en uiteindelijk de leg in 18 pijlen won. Zo voltooide hij de dubbelslag dit weekend, ondanks een gemiddelde van 10 punten lager.

Seigo Asada: 90.4 / 45%
Lourence Ilagan: 100.8 / 40%

Order of Merit
Lourence Ilagan wint voor het tweede jaar op rij de Asian Tour. Hij wordt in december vergezeld door Seigo Asada, Paul Lim en Noel Malicdem op het WK. Yuki Yamada kan hier ook bij zijn, hij staat op de stand by plek mocht Asada de Japanse Qualifier winnen.

 

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *