Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Asada voor derde keer naar PDC WK, Malicdem ook naar Ally Pally

Seigo Asada heeft zijn tweede titel van het jaar gepakt. Het leverde de Japanner daarnaast ook een ticket voor het WK op. Malicdem verloor de finale, maar verzekerde zich ook van het Wereldkampioenschap. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
In dit beslissende weekend op de Asian Tour zijn er nog twee plekken voor het WK te verdienen. Drie mannen lijken hiervoor nog in aanmerking te komen, namelijk Noel Malicdem, Seigo Asada en Royden Lam. Malicdem en Asada haalden op deze zaterdag meteen de halve finale, Lam strandde al bij de laatste 64. Haruki Muramatsu en Pupo Teng Lieh maakten het viertal compleet. Malicdem kende geen enkele moeite. Hij stond maar één leg af in zijn eerste vier wedstrijden tegen Melvin Zheng (5-0), Tuck Kwai Andy Tan (5-0), Hoi Sum Yeung (5-1) en Yuki Yamada (5-0). Asada won zijn eerste twee wedstrijden ook met 5-0 (tegen Wilmer Ong en Ryan Ocampo), waarna hij ook overwinningen boekte op Jayson Langcao (5-2) en Dolreich Tongcopanon Jr. (5-1).

Muramatsu kroop door het oog van de naald om de halve finale te bereiken. Hij kende niet veel moeite met Cher Kai Ang (5-2), Chee Chng Poh ((5-1) en Thanawat Gaweenuntavong (5-2), maar tegen Paul Lim ontsnapte hij. Lim kreeg 2 matchdarts, maar beiden gingen mis. Met drie pijlen gooide Muramatsu hierna tops. Lieh moest vijf wedstrijden winnen om de halve finales te halen. Attapol Eupakaree versloeg hij met 5-3, waarna Yuya Higuchi in een beslissende leg werd verslagen. Kunimasa Makuuchi kreeg met 5-1 klop, waarna weer een beslissende leg nodig was, ditmaal tegen Kai Fan Leung. In de kwartfinale was hij met 5-3 de baas Alexis Toylo.

Halve finales
Noel Malicdem en Haruki Muramatsu namen het tegen elkaar op in de eerste halve finale. Een overwinning van Malicdem zou hem een ticket voor het WK opleveren, en dit was een teken voor hem om sterk te starten. In 12 pijlen won hij zijn eigen leg, waarna hij in 17 pijlen de break pakte. Met een 14-darter zette hij de stand op 3-0, met een gemiddelde van 105. Dit zakte snel weg, aangezien hij 20 pijlen kreeg voor nog een break. Ook in zijn eigen leg kwam hij daarna niet in de problemen, waardoor hij met een 17-darter de finale én het WK haalde.

Noel Malicdem: 93.9 / 50%
Haruki Muramatsu: 84.4 / 0%

Seigo Asada en Pupo Teng Lieh mochten het gaan uitvechten voor de tweede finaleplek. Asada mocht beginnen en won ook de leg, doordat Lieh twee dubbels miste. Met een 113-finish zette Lieh de stand weer gelijk. De man uit Taiwan kreeg in elke leg kansen, maar door toch wel veel dubbels te missen liep Asada uit naar een 3-1 voorsprong met twee 19-darters. Met een 18-darter was hij dichtbij de finale. Lieh liet echter zien dat hij wel goed finishes van 100+ kon gooien, nu was het een 128-finish voor een 12-darter. Met nog een 19-darter kwam hij zelfs op 4-3. Hier bleef het bij, met een 14-darter ging Asada naar de finale.

Seigo Asada: 84.5 / 31%
Pupo Teng Lieh: 86.9 / 23%

Finale 
Met zijn finaleplaats verzekerde Malicdem zich van het WK, Asada kon dat doen als hij de finale zou winnen. Hij wist in ieder geval de bull te winnen, en met een 92-finish won hij ook leg één. Met een 114-finish reageerde Malicdem echter meteen. De Filipino kreeg daarna ook de kans om te breaken, maar drie missers op tops gaven Asada de kans om toch zijn leg te houden. De Japanner wist daarna zelf wel te breaken met een 15-darter. Een 14-darter bracht hem op het randje van de overwinning én het WK. Malicdem deed met een 14-darter nog iets terug, maar een leg in hetzelfde aantal pijlen leverde Asada de titel op. ‘The Ninja’ is in december weer te bewonderen in Ally Pally.

Seigo Asada: 94.2 / 50%
Pupo Teng Lieh: 92.3 / 22%

Order of Merit
De vier Qualifiers voor het WK zijn bekend met nog één toernooi te gaan. Als Asada het Japanse Kampioenschap wint, mag de nummer vijf alsnog naar het WK. De strijd daarvoor kan nog hevig worden op zondag.

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.