Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
van barneveld

Ashton en Hedman pakken eerste Women’s Series titels

Het eerste dart weekend speciaal voor vrouwen is vandaag van start gegaan. Op de PDC Women’s Series staan twee WK-Tickets voor het oprapen. Wie zet zich vandaag op pole position?

Lisa Ashton wint eerste toernooi

Het mag bijna geen verrassing meer zijn: Lisa Ashton won vandaag het eerste Women’s Series toernooi. De Engelse won in de finale met een sterk niveau (94.7 gemiddeld) van haar landgenoot Fallon Sherrock (6-3).

Lisa Ashton liet zien niets voor niets een tourkaarthouder te zijn. Ze doorliep het toernooi richting de finale zonder enige moeite; geen enkele vrouw kon tegenstand bieden. Ze versloeg Tina Neylon, Sherrie Yeomans, Rhian O’Sullivan, Louise Pearson en Joanne Locke om Sherrock in de finale te verslaan. Over het gehele toernooi verloor Ashton maar 5 legs, wat een geweldige prestatie is.

De Nederlandse vrouwen presteerden helaas ondermaats op het eerste toernooi van de Women’s Series. Aileen de Graaf was de enige dame die prijzengeld wist te bemachtigen. Zij behaalde de laatste 32, maar werd verslagen door Corrine Hammond. Lerena Rietbergen, Linda Rietbergen, Aletta Wajer en Anca Zijlstra wisten hun wedstrijd niet te winnen.

Aileen de Graaf in finale

Op het tweede toernooi van de dag was er meer Nederlands succes. Aileen de Graaf haalde namelijk de finale en werd vergezeld door Deta Hedman, twee nieuwe finalisten dus.

Lisa Ashton werd al vroeg in het toernooi uitgeschakeld door een goed spelende Corinne Hammond en Fallon Sherrock moest genoegen nemen met het behalen van de halve finale aangezien ze daar overklast werd door Deta Hedman.

Aileen de Graaf liet wisselend spel zien gedurende de dag. Ze opende met het winnen van Anca Zijlstra (4-3), en vervolgde haar avontuur naar de finale met winsten op Donna-Maria Rainsley, Mandy Solomons, Tracey Davies en Lorraine Winstanley.

In een spannende finale werd het toch de ervaren Deta Hedman die de titel mocht pakken. Hoewel De Graaf op voorsprong kwam, speelde Hedman scorend beter en won met 6-5 via dubbel 8.

Tussenstand:

  1. Deta Hedman 1400
  2. Lisa Ashton 1050
  3. Fallon Sherrock 1000
  4. Aileen de Graaf 650
  5. Lorraine Winstanley 500
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *