Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ashton en Sherrock pakken laatste Women’s Series titels

Het eerste dartweekend speciaal voor vrouwen was gisteren van start gegaan. Op de PDC Women’s Series staan twee WK-Tickets voor het oprapen. Ashton was al zeker van een WK plek. Wie krijgt de tweede ticket voor het WK?

Lisa Ashton wint derde toernooi

Lisa Ashton won vandaag het derde toernooi van de PDC Women’s Series. Ashton (83.4 gemiddeld) versloeg in de finale Deta Hedman (76.8 gemiddeld) met 6-3.

Lisa Ashton liet zien niets voor niets een tourkaarthouder te zijn. Ze versloeg bij de laatste 64 de Nederlander Anca Zijlstra. Ashton versloeg bij de laatste 32 Margaret Sutton. Bij de laatste 16 versloeg Ashton de jonge speler Beau Greaves. Dan begonnen de kwartfinales. Ashton won nipt met 4-3 van Vicky Pruim. Dan in de halve finale won Ashton ook weer nipt met 5-4 van Corrine Hammond. En zo kwam Ashton in de finale en die won ze ook.

Bij de Nederlandse dames kwam Aileen de Graaf bij de kwartfinales. Lerena Rietbergen en Aletta Wajer verloren beide bij de laatste 32.

Fallon Sherrock wint vierde toernooi

Sherrock won vandaag het vierde toernooi van de PDC Women’s Series. Sherrock (87.9 gemiddeld) versloeg in de finale Corrine Hammond (83.1 gemiddeld).

Hedman verloor in de kwartfinale van Sherrock en Ashton verloor in de halve finale van Sherrock.

Sherrock won bij de laatste 64 gemakkelijk van Claire Stamper. Bij de laatste 32 won Sherrock ook weer gemakkelijk van Robyn Byrne. Sherrock won bij de laatste 16 van Natalie Gilbert met 4-1. Toen kwam Sherrock in de kwartfinale Deta Hedman tegen. Sherrock won uiteindelijk met 4-2 van Hedman. In de halve finales was Sherrock met duidelijke cijfers te sterk voor Ashton, het werd 5-1. In de finale had Sherrock weinig moeite met de Australiër Corrine Hammond, het werd 6-2.

Ondanks de titel wist Sherrock haar niet te kwalificeren voor het WK. Hedman en Sherrock eindigden allebei op 2250 pond, maar Hedman had tijdens de vier toernooien meer legs gewonnen en mag daarom haar debuut gaan maken op het WK.

Bij de Nederlandse dames kwam Aileen de Graaf bij de laatste 16. Zij verloor bij de laatste 16 van Lisa Ashton.

Eindstand:

  1. Lisa Ashton 2450
  2. Deta Hedman 2250
  3. Fallon Sherrock 2250
  4. Corrine Hammond 1350
  5. Aileen de Graaf 1000
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *