Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Lorraine Winstanley

Ashton en Winstanley winnen Women’s Series 9 en 10

Op zaterdag 25 juni zijn er weer twee events van de PDC Women’s Series gegooid. Deze zijn gewonnen door Lisa Ashton en Lorraine Winstanley. Ook de Nederlanders deden het erg goed. Deze keer deden er zeven Nederlandse vrouwen mee.

Event 9

Deta Hedman verloor in de eerste ronde al van Kim Holden met 4-2. O’Sullivan wist niet te winnen bij de laatste 32. Zij verloor 4-1 van de uiteindelijke winnares Lisa Ashton. Mikuru Suzuki wist de laatste 16 te behalen, maar verloor daar van Fallon Sherrock met 4-1. Hutchinson verloor in diezelfde ronde van Lorraine Winstanley met 4-1. Ook Griffiths verloor in deze ronde van Lisa Ashton met 4-1. Fallon Sherrock won bij de laatste 16 nog van Mikuru Suzuki met 4-1, maar verloor in de kwartfinale van De Graaf. De Ierse Katie Sheldon wist de halve finale te bereiken, maar verloor nipt met 5-4 van de winnares Lisa Ashton. Zij begon de dag al goed door haar eerste partij te winnen met 100+ gemiddeld. Dit trok zij het hele event door, tot winst.

De Nederlandse dames

Bij de laatste 128 viel helaas de eerste Nederlandse af. Lincy Gloudemans verloor van een te sterke landgenoot; Astrid Trouwborst. Helaas viel voor Noa-Lynn van Leuven en Anne Dorrenstijn het doek bij de laatste 64. Voor Anca Zijlstra was de laatste 32 het eindstation. Zij verloor 4-0 van een goede Fallon Sherrock. Bij de laatste 16 verloor Astrid Trouwborst van onze eigen Aileen de Graaf. In de kwartfinale verloor Lerena Rietbergen (4-2 Katie Sheldon) na een aantal goede overwinningen. Onderweg wist Rietbergen te winnen van o.a. Leanne Topper (4-3) en Rebecca Edwards (4-2). Aileen de Graaf won in de kwartfinale met 4-2 van Fallon Sherrock en vervolgens in de halve finale won ze van Lorraine Winstanley met 5-1. Helaas wist ze niet op te boksen tegen een fantastisch spelende Lisa Ashton, die de finale won met 5-1.

De finale

Lisa Ashton mocht de finale beginnen. Zij wist haar eigen leg netjes te behouden. Hierna brak zij De Graaf met een 15-darter, waaronder een 158 finish. Het werd 2-0 voor de Engelse. Ook in de leg hierna bleek ze de sterkere en hield zij opnieuw haar eigen leg. De Graaf wilde hier een stokje voor steken en wist 3-1 te maken met een 15-darter. De leg hierna wist zij netjes te gooien en ook deze hield zij makkelijk. Ze sloot af met een 17-darter, waardoor Ashton de finale won met 5-1.

Gemiddeldes / dubbelpercentages
Lisa Ashton: 81.69 / 38%
Aileen de Graaf: 79.07 / 11%

Event 10

Bij de laatste 64 verloor Hutchinson met 4-3 van Robyn Byrne, die de ronde erna uitgeschakeld werd door Lisa Ashton. De winnares van de ochtend verloor bij de laatste 16 van Laura Turner met 4-2. Ook Fallon Sherrock (4-3 Lorraine Winstanley) en Katie Sheldon (4-3 Evonne Taylor) verloren in deze ronde. Griffiths behaalde de halve finale, maar wist niet te winnen van Lorraine Winstanley. Zij verloor met 5-4 nipt. Deta Hedman wist de kwartfinale te bereiken, maar verloor daar met 4-3 van Rhian O’Sullivan. Zij behaalde een finaleplek, maar verloor deze met 5-4 van Lorraine Winstanley.

De Nederlandse dames

In de eerste ronde verloor Astrid Trouwborst met 4-1 van Leanne Palmer. Helaas strandden Noa-Lynn van Leuven (4-2 Anca Zijlstra), Lincy Gloudemans (4-2 Steph Clarke), Anne Dorrenstijn (4-0 Rhian O’Sullivan) en Lerena Rietbergen (4-0 Lisa Ashton) bij de laatste 64. Anca Zijlstra redde het tot de laatste 16, waar zij verloor van Deta Hedman met 4-0. In de halve finale verloor Aileen de Graaf van een goede Rhian O’Sullivan met 5-4. De Graaf wist in een eerdere ronde Mikuru Suzuki (4-1) te verslaan.

De finale

Dit was een spannendere finale dan in de eerste sessie. Lorraine Winstanley nam het op tegen Rhian O’Sullivan. Winstanley mocht deze partij beginnen, maar moest meteen de eerste leg afstaan door een 16-darter van O’Sullivan. Ook de leg hierna was zij de betere en het werd 2-0. Vervolgens hield Winstanley haar eigen leg en snoepte de leg hierna ook af. Het werd weer gelijk. Met een 17-darter en een 18-darter gingen de twee legs hierna naar Rhian O’Sullivan, alleen wist zij de zevende leg niet te checken. Door problemen op de dubbels werd het 4-3 voor O’Sullivan. Winstanley brak haar tegenstander om weer gelijk te komen voor een laatste beslissende leg. Deze mocht Winstanley beginnen en dat deed ze ook goed. Ze sloot af met een 21-darter en hield haar eigen leg. Lorraine Winstanley won de finale met 5-4.

Gemiddeldes / dubbelpercentages
Lorraine Winstanley: 71.83 / 26%
Rhian O’Sullivan: 74.12 / 25%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *