Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ashton wint qualifier en mag naar Grand Slam

Lisa Ashton mag voor het tweede jaar op rij mee gaan doen aan de Grand Slam of Darts. In een sterk veld was zij de beste op het kwalificatietoernooi voor vrouwen.

Met 74 dames aan de start was het veld redelijk gevuld. Op Mikuru Suzuki na waren alle topspelers wel aanwezig, en dus beloofde het een mooie strijd te worden om de prestigieuze plek in Coventry. Voor Aileen de Graaf en Lorraine Winstanley, die toch tot de topspelers behoren, ging het echter al snel mis. Beiden verloren in hun eerste wedstrijd, tegen respectievelijk Joanne Locke (5-3) en Lorraine Hyde (5-3). Van de zes Nederlanders deed Anca Zijlstra het het beste, zij bereikte de laatste 16, waarin ze verloor van talent Beau Greaves.

Sterk bezette kwartfinales

Een sterkere laatste acht kon bijna niet. Zeven van de acht stonden in januari nog op het BDO WK, nummer acht was Fallon Sherrock, de ongekroonde koningin van het dames darten. Samen met Lisa Ashton is zij dit weekend de grote favoriet. Deta Hedman, afgelopen weekend op de Challenge Tour erg goed, speelde ook nu weer sterk en versloeg in de kwartfinales Anastasia Dobromyslova met maar liefst 5-1. Lisa Ashton, Corrine Hammond en Fallon Sherrock wisten ook hun wedstrijden te winnen.

Hammond verrast

Niets leek een finale tussen Ashton en Sherrock in de weg te staan. Toch ging het grandioos mis voor ‘The Queen of the Palace’. Sherrock kwam met 3-1 voor, maar legs in 16, 18 en 21 pijlen later was de stand volledig omgedraaid en stond Hammond voor. Sherrock sleepte er nog een beslissende leg uit, maar met een sterke 15-darter hield Hammond die leg. Ashton deed wel wat van haar verwacht werd, en met 5-2 zette zij Deta Hedman aan de kant.

Tweede Grand Slam Ashton

Kon Hammond ook verrassen in de finale? Het antwoord was snel duidelijk: nee. Met een 17-darter brak Ashton haar meteen, waarna ze ook haar eigen leg hield in hetzelfde aantal pijlen. Met een 15-darter kwam ‘The Lancashire Rose’ al op 3-0. Het verzet was wel gebroken, en met legs in 18 en 19 pijlen werd het zelfs 5-0. Net als vorig jaar mag Ashton zich op gaan maken voor de Grand Slam of Darts.

Lisa Ashton: 87.4 / 56%
Corrine Hammond: 77.4 / 0%

Lisa Ashton 5-1 Vicky Pruim
Deta Hedman 5-1 Anastasia Dobromyslova
Corrine Hammond 5-4 Beau Greaves
Fallon Sherrock 5-3 Laura Turner

Lisa Ashton 5-2 Deta Hedman
Corrine Hammond 5-4 Fallon Sherrock

Lisa Ashton 5-0 Corrine Hammond

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *