Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

Aspinall blijft koploper, De Sousa en Clayton blijven aanhaken

Afgelopen woensdagavond werd de Premier League hervat. Er waren nog 8 spelers over die zouden strijden om vier play-offs plekken. Naast een belangrijke overwinning van Michael van Gerwen pakten ook Jonny Clayton, Jose de Sousa en Nathan Aspinall de volle buiten. Lees hier meer.

Jonny Clayton 8-5 James Wade

Waar James Wade in de speelrondes voor Judgement Night maar bleef stijgen op de ranglijst, was het Jonny Clayton die snel kelderde. Toch waren beide mannen qua gemiddeldes aan elkaar gewaagd: beide spelers zijn fantastisch in vorm. Clayton had dus wel een overwinning nodig, maar met een 17-darter was het Wade die meteen brak. Een heerlijke 150-finish van Clayton bracht de stand echter snel weer gelijk. Wade volgde met een 121-finish, waarna hij na missers van Clayton ook op 3-1 kwam. Twee legs later stond het weer gelijk: dit keer was het een 134-finish van Clayton. Ondanks het vele hogere gemiddelde van Clayton bleef het daarna lang gelijk op gaan, maar bij een stand van 6-5 in het voordeel van Clayton sloeg de Welshman toe. Hij brak Wade in 15 pijlen, waarna hij voor de wedstrijd mocht gaan gooien. Met nog een 15-darter deed hij dit vakkundig, waardoor hij Wade weer voorbij is op de ranglijst.

Jonny Clayton: 105.33 / 47.06%
James Wade: 92.67 / 100%

José de Sousa 8-3 Gary Anderson

José de Sousa is één van dé mannen in vorm op dit moment. Met een titel op de Super Series (na een dag met enorme gemiddeldes) werd dit ook uitbetaald, en nu is hij op jacht naar meer punten in de Premier League. Gary Anderson moest het slachtoffer worden: de Schot kent tot nu toe een wisselvallige Premier League. Vandaag liet hij zich van zijn slechtste kant zien. De Sousa liep heel snel uit naar een 5-0 voorsprong, Anderson leek een off-day te hebben. De eerste leg die hij daarna wel pakte was een 21-darter. De Sousa won ook zijn eigen leg, waarna Anderson even een opleving kreeg met legs in 15 en 12 pijlen. Meer dan drie legs zat er echter niet in: met een 14 en 15-darter maakte De Sousa er een ruime zege van.

José de Sousa: 99.28 / 50%
Gary Anderson: 93.62 / 21.43%

Nathan Aspinall 8-5 Peter Wright

De avond werd geëindigd met de koploper Nathan Aspinall tegen de nummer 7 Peter Wright. Het was Wright die de wedstrijd begon en de eerste leg pakte door 68 uit te gooien. Aspinall antwoordde goed door met een 74-finish ook zijn eigen leg te houden. Dit ging zo door tot 3-2 in het voordeel van de Schot. In de zesde leg miste Aspinall twee darts op dubbel 16 om er 3-3 van te maken, Wright profiteerde en plaatste via dubbel 8 de eerste break. Toch wist hij de break niet te verzilveren, met een 13-darter brak ‘The Asp’ meteen terug en maakte er 4-4 van in 16 darts. Dat goede gevoel hield de Engelsman vast, want met de tweede 160+ finish (161) in de gehele Premier League kwam Aspinall voor het eerst op voorsprong. Een 83-finish zorgde ervoor dat ook deze break werd verzilverd en kwam zo 6-4 voor. In leg 11 leek het erop dat Wright weer eens een leg pakte, maar miste vier pijlen op de dubbel. Ook hiervan wist Aspinall te profiteren, een 16-darter leverde hem het eerste punt op. Aspinall leverde vervolgens wel zijn eigen leg in, Wright kwam in 18 darts terug tot 7-5. Een leg later maakte Aspinall het in stijl af, met twee maximale scores en dubbel 16 won hij met 8-5.

Nathan Aspinall: 93,81 / 53,83%
Peter Wright: 88,52 / 27,78%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *