Aspinall, Chisnall, Ratajski en Gurney naar halve finales in Gibraltar

Afgelopen avond werden de kwartfinales van de Gibraltar Darts Trophy gespeeld. Lees hier meer.

Nathan Aspinall vs Peter Wright
De eerste kwartfinale begon met twee break, waaronder een 10-darter van Aspinall. Met een 18-darter verzilverde Aspinall de break en brak met een 96-finish naar 3-1. In de vijfde leg miste Wright 3 darts op de dubbel, Aspinall hield via D16 zijn eigen leg. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor Aspinall zijn eerste Euro Tour halve finale bereikte; 6-3!

James Wade vs Dave Chisnall
De tweede kwartfinale ging tussen James Wade en Dave Chisnall. Wade won de eerste leg met een 127-finish. In de tweede leg begon Chisnall met twee keer 180 gevolgd door triple 20, triple 19 en dubbel 12 voor een magistrale 9-darter! Wade hield vervolgens zijn eigen leg in 13 darts. Met finishes van 116, 127 en 40 kwam Chisnall 4-2 voor. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor ‘Chizzy’ met 6-4 naar de halve finale toeging. Chisnall eindigde de wedstrijd met een gemiddelde van 106,1!!!

Ian White vs Krzysztof Ratajski
In de derde kwartfinale begon Ian White erg goed met een 134-finish. Ratajski brak echter gelijk terug met een 76-finish. Met een 14-darter plaatste White wederom de break, maar miste in leg 4 dubbels om de break te verzilveren. Met een 17-darter brak de Pool terug. Met twee 12-darters en een 15-darter kwam Ratajski op matchpoint; 5-2. In de achtste leg miste Ratajski drie matchdarts, White hield zijn eigen leg en kwam terug tot 5-3. In de negende leg miste White 4 darts op de dubbel, Ratajski gooide D16 en plaatste zich daarmee voor eerst voor de halve finales op een Euro Tour.

Daryl Gurney vs Gerwyn Price
De laatste kwartfinale ging tussen Daryl Gurney en Gerwyn Price. De eerste 4 legs waren allemaal breaks, doordat er erg veel dubbels werden gemist. In de vijfde leg was het Gurney die met een 157-finish voor het eerst zijn eigen leg hield. Met een 117-finish hield ook Price voor het eerst zijn eigen leg voor 3-3. Met een prachtige 84-finish hield Gurney zijn eigen leg voor 4-3. Met een 109-finish plaatste ‘Superchin’ de break en kwam daarmee op matchpoint. Via D8 hield Gurney zijn eigen leg en maakte daarmee de halve finalisten compleet!