Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - German Darts Grand Prix 2023

Aspinall deelt cadeautjes uit: Noppert overleeft matchdarts en wint

Danny Noppert heeft in Oostenrijk optimaal geprofiteerd van missers van Nathan Aspinall. Ondanks een gemiddelde dat 10 punten lager was dan zijn tegenstander won de Fries.

Een jaar geleden wist Danny Noppert de finale te halen op de Austrian Darts Open: in de halve finale was hij toen te sterk voor Nathan Aspinall. Dit jaar trof hij de Engelsman al bij de laatste 16. ‘The Freeze’ kwam maar traag op gang: Aspinall won de eerste twee legs, waarna Noppert een 20-darter gooide. Twee legs later vond de Fries nog een 20-darter, nadat Aspinall vier pijlen op een 4-1 voorsprong had gemist.

‘The Asp’ hield Noppert in leven, maar wist wel steeds zijn eigen leg te houden. Vanaf 5-4 leek hij zo de wedstrijd ook naar zich toe te kunnen trekken, maar ineens hielpen de dubbels niet meer mee. Vier pijlen voor de zege werden gemist, waardoor Noppert met een 18-darter toesloeg. Onze landgenoot mocht de laatste leg zo ook nog beginnen. Ondanks een gemiddelde van 10 punten lager greep hij de zege met een 17-darter: Daryl Gurney wacht in de kwartfinale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Nathan Aspinall: 95.08 / 25%
Danny Noppert: 85.51 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *