Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Nathan Aspinall

Aspinall en Anderson winnen, Gurney onderuit tegen White

Ook vanavond mochten meerdere wereldtoppers hun eerste partij gooien op de World Matchplay. Michael van Gerwen was 1 van deze wereldtoppers, maar er werden nog 3 andere partijen gespeeld vanavond. Hier lees je hoe de avond verliep.

Daryl Gurney vs Ian White

Op de avond waarop alles weer als vanouds leek, mocht Daryl Gurney de avond openen. Dit deed de Noord-Ier prima, want met een 101 finish was de eerste leg een feit. Het finishen was in de beginfase prima verzorgd bij beide heren. White behield zijn legs door 84 en 117 te finishen, Gurney deed dit door 130 uit te gooien. De laatste leg voor de pauze leverde de eerste break van de partij op. Gurney miste vanaf 94, waarna White toesloeg vanaf 48. Na de onderbreking wist White zijn break te verzilveren en ook leg 7 en 8 gingen met de pijlen mee. Het was in leg 9 dat White een gevoelig tikje wist uit te delen door Gurney met een 15-darter opnieuw te breken. Deze break werd ook verzilverd, door ditmaal een 17-darter en White ging met een 7-3 voorsprong de tweede onderbreking in. White had ook na de tweede pauze de wedstrijd in handen. Met een 14-darter zorgde White voor zijn vierde leg op een rij. Toch gaf Gurney zich nog niet gewonnen en met een 116 finish in 12 darts zorgde hij voor de re-break. De break werd verzilverd en nadat White 3 darts had gemist op dubbel 16, zorgde Gurney opnieuw voor de break. Na een karrenvracht aan gemiste dubbels in leg 15 was het uiteindelijk White die via de dubbel 2 met de re-break op matchpoint kwam. White leek op koers om de partij te winnen, maar met een hele knappe 121 finish hield Gurney zichzelf in de wedstrijd. White kreeg 3 matchdarts, maar hielp deze om zeep. Gurney profiteerde niet, waarna White alsnog de wedstrijd naar zich toe trok. Met een 10-7 overwinning plaatste Ian White zich voor de volgende ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Daryl Gurney: 94,34 / 36,84%
Ian White: 94,63 / 32,14%

Nathan Aspinall vs Mervyn King

De tweede wedstrijd van de avond werd begonnen door Mervyn King. King miste een 136-finish op dubbel 8 om zijn eigen leg te houden, waarna Nathan Aspinall meteen de break plaatste in 15 darts. Met een 16-darter verzilverde Aspinall de break en kwam zo op een 2-0 voorsprong. Een 12-darter volgde van ‘The Asp’ waardoor hij voor de tweede keer brak. Net als bij de eerste break verzilverde de Engelsman de break in 16 darts. De laatste leg voor de pauze ging naar King die zo ook op het scorebord kwam; 4-1. King kwam goed uit de pauze, met twee 15-darters kwam hij terug tot 4-3. Met een 14-darter hield Aspinall vervolgens zijn eigen leg, voordat King hetzelfde deed voor 5-4. Een belangrijke laatste leg voor de pauze volgde. King miste twee pijlen op dubbel 12 om de stand gelijk te trekken, Aspinall hield in 13 darts toch zijn eigen leg en ging zo tweede pauze in met een 6-4 voorsprong. Opnieuw kwam Aspinall niet goed uit de pauze, met een 15-darter hield King zijn eigen leg. In leg 12 kreeg King 4 pijlen op de dubbel om terug te breaken naar 6-6, maar verzuimde dat. Hierdoor hield Aspinall met veel geluk toch nog zijn eigen leg voor 7-5. Daarna gingen er twee legs met de darts mee, waardoor het 8-6 stond in het voordeel van Aspinall. In leg 15 plaatste Aspinall opnieuw de dubbele break en kwam zo als eerste op matchpoint. Hij maakte het een leg later ook meteen af in zijn eigen leg, met een 72-finish en een 10-6 zege zien we Aspinall terug in de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 94,59 / 40%
Mervyn King: 92,38 / 28,57%

Gary Anderson vs Stephen Bunting

In de laatste partij van de eerste ronde World Matchplay namen Gary Anderson en Stephen Bunting het tegen elkaar op. De eerste sessie was niet best. De beste leg van de eerste sessie was een 17=darter, De eerste sessie had maar 4 scores van boven de 140 en er waren in vijf legs al 12 pijlen gemist op de dubbel. Ondanks het mindere niveau van beiden spelers, wist Anderson de wedstrijd wel te domineren. Met de break van de eerste leg op zak, kon hij rustig op zoek naar de tweede break. In de vijfde en zevende leg kwam Stephen Bunting nog weg, Anderson miste respectievelijk twéé en drie pijlen op de dubbel. In de negende leg wist Anderson wel te breken naar 6-3 en hij verzilverde deze ook. hierdoor ging hij met een ruime marge de tweede break in. Langzaam weet Anderson het scorend vermogen op te krikken en zo liep Anderson in eigen legs ook makkelijk weg. Bunting mocht nog twee legs houden maar kwam niet meer in de buurt. Gary Anderson is de gehele wedstrijd niet in gevaar gekomen en won zo verdiend.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 94.42 / 35.71%
Stephen Bunting: 84.42 / 41.67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *