Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Nathan Aspinall

Aspinall en De Sousa naar play-offs, Wright uitgeschakeld

Nog twee speelrondes totdat we weten welke 4 spelers we vrijdagavond in de halve finales zijn van de Premier League. Lees hier alles terug over de eerste drie partijen van afgelopen avond.

Jonny Clayton vs Peter Wright

De avond werd begonnen met een cruciale partij tussen de nummer 4 en 6 van de Premier League vooraf speelronde 15. Het was Jonny Clayton die de partij mocht beginnen en deed dat door in 18 darts zijn leg te houden, nadat Wright drie pijlen op de dubbel had gemist op de dubbel. Een leg later hield Peter Wright in 13 darts zijn eigen leg voor 1-1. In leg 4 viel de eerste break voor Clayton, met een 13-darter komt hij op een 3-1 voorsprong en verzilvert een leg later de break via dubbel 16 voor 4-1. Vervolgens gaan er drie legs met de darts mee voor een 5-3 tussenstand. In leg 9 miste Clayton twee pijlen op de dubbel, waarna Wright de break meteen ongedaan maakte via tops. Met een 13-darter wist hij de break ook te verzilveren en bracht de stand zo op 5-5. Clayton gooide in leg 11 een prima leg en stond na 12 darts op 50, maar kreeg geen kans meer. Met een fantastische 161-finish pakte Wright zijn 4 leg op rij en kwam voor het eerst op voorsprong. Een leg later was het ‘Snakebite’ die het eerste punt pakte; 75. In leg 13 kon Clayton in de wedstrijd blijven, maar miste 3 pijlen op de dubbel. Wright profiteerde opnieuw en pakte net als dinsdagavond een belangrijke 8-5 overwinning. Door de nederlaag zijn Nathan Aspinall en Jose de Sousa zeker voor een plaats bij de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 98,09 / 42,11%
Jonny Clayton: 95,29 / 26,32%

James Wade vs Dimitri van den Bergh

De tweede wedstrijd van de avond ging tussen James Wade en Dimitri van den Bergh. Het was Wade die aan de wedstrijd begon, maar het was Van den Bergh die in de eerste leg een 104-finish gooide voor de break. Een leg later brak Wade wel meteen terug, met een 81-finish werd het 1-1. Tot 3-2 gingen alle legs met de darts mee. In de zesde leg miste de Belg vier pijlen op dubbel 18, waarna ‘The Machine’ met een 72-finish de eerste break plaatste. Een 13-darter zorgde ervoor dat Wade de break verzilverde voor een 5-2 voorsprong. Leg 8-10 gingen weer met de darts mee. In de elfde leg was het Wade die pijlen miste om zijn eigen leg te houden, hij miste 5 pijlen op de dubbel. Van den Bergh strafte dat meteen af en brak via dubbel 8 terug naar 6-5. Een leg later wist ‘The Dreammaker’ de break te verzilveren voor 6-6. Met een 121-finish was het toch Wade die het eerste punt pakte, maar dat bleek uiteindelijk ook het enige punt te zijn voor de Engelsman. Van den Bergh produceerde een hele belangrijke 130-finish voor 7-7 en zorgt daarmee dat Peter Wright is uitgeschakeld voor de play-offs. Morgen zullen Clayton en Van den Bergh strijden om de laatste plek in de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 100,20 / 53,85%
Dimitri van den Bergh: 101,08 / 41,18%

Gary Anderson vs Nathan Aspinall

De derde partij van de avond werd gespeeld tussen Gary Anderson en Nathan Aspinall. De eerstgenoemde mocht de wedstrijd beginnen, maar het was Aspinall die meteen brak door 65 uit te gooien. Aspinall hield vervolgens eenvoudig zijn eigen leg en kwam zo 2-0 voor. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. In de zesde leg plaatste Anderson de rebreak in 11 darts voor 3-3. De Schot verzilverde de break ook, met een 118-finish kwam hij voor het eerst op voorsprong. Aspinall hield ook zijn eigen leg en kwam zo weer langszij. In de negende leg miste Anderson twee pijlen op de dubbel, waardoor Aspinall voor de tweede keer wist te breaken. Een 121-finish in 12 darts zorgde ervoor dat de Engelsman de break ook deze keer verzilverde en zo 6-4 voorkwam. Opnieuw wist ‘The Flying Scotsman’ een achterstand van twee legs goed te maken. Een 14-darter en een 18-darter zorgde voor een gelijke tussenstand na 12 legs. In alle verhoudingen in ging het eerste punt van de wedstrijd toch naar Anderson, met een 112-finish kwam hij op een 7-6 voorsprong. Toch pakte ‘The Asp’ zijn verdiende punt in deze wedstrijd, met een 180’er als maximale score wist hij met een 14-darter de wedstrijd te eindigen voor 7-7.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 94,35 / 33,33%
Gary Anerson: 97,65 / 38,89%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *