Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Aspinall en Van Gerwen naar finale World Grand Prix

Nathan Aspinall en Michael van Gerwen zijn doorgedrongen naar de finale van de World Grand Prix. Aspinall versloeg Gerwyn Price met 4-2, terwijl Van Gerwen met 4-0 Peter Wright afslachtte. Lees hier meer.

Nathan Aspinall en Gerwyn Price startten de avond van de halve finales. Beide heren wisten elkaars eerste set af te snoepen met 3-1 in legs. Aspinall deed dit in de derde set opnieuw, waarna hij vervolgens zijn eigen set dit keer wel won. In deze set miste Price bij een 2-2 stand in legs twee pijlen op dubbel 16, maar werden gemist. Hierdoor kwam ‘The Asp’ via dubbel 5 op een 3-1 voorsprong in sets. In de vijfde set kwam het weer op een vijfde leg aan, hierin miste Aspinall een matchdart op dubbel 8. Price profiteerde door met een magistrale 117-finish toch de set naar zich toe te trekken. Een set later had Price in de derde leg de break te pakken, door Aspinall met een 127-finish te breaken. In de vierde leg, waar Price niet opende met zijn eerste drie pijlen, kreeg hij toch drie setdarts. Echter miste Price, waardoor Aspinall met een 69-finish meteen terug brak en zelf mocht beginnen. Aspinall begon met een 160-finish, waar Price niet kon openen. Aspinall speelde de wedstrijd heel professioneel uit en zorgde via dubbel 16 voor zijn eerste World Grand Prix finale!

In de andere halve finale troffen Michael van Gerwen en Peter Wright elkaar. Op voorhand een kraker op papier, maar uiteindelijk werd het een enorme harde afstraffing voor de Schot. Wright had enorm veel problemen op de einddubbels, waar de Nederlander elke keer van profiteerde. De eerste twee sets gingen met 3-0 naar de Nederlanders, met finishes van o.a. 94,98 en 167. In de derde set kwam Van Gerwen ook 2-0 in legs voor, waarna Wright dan eindelijk een leg pakte. Met een 180’er een 73-finish kwam Wright terug tot 2-1 in legs. In de vierde leg miste ‘Snakebite’ vier pijlen op de dubbel om er 2-2 van te maken. Dit gebeurde niet, waardoor Van Gerwen via dubbel 15 op 3-0 kwam in sets. De vierde set werd uiteindelijk ook de laatste set. Van Gerwen won de legs in 15,16 en 21 darts en won zo met 4-0 in sets en 12-1 in legs!

Halve finales
Nathan Aspinall 4-2 (3-1,1-3,3-1,3-2,2-3,3-2) Gerwyn Price
Michael van Gerwen 4-0 (3-0,3-0,3-1,3-0) Peter Wright

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *