Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall - Premier League 2024

Aspinall heerst in Ahoy: ‘The Asp’ wint voor tweede jaar op rij

Nathan Aspinall heeft in een zinderend Ahoy de zege gegrepen in de Premier League. Net als in 2023 was hij de sterkste van de acht spelers, nu door Michael Smith te verslaan.

De jaarlijkse speelweek van de Premier League in Rotterdam begon donderdagavond met een onderonsje tussen de verliezende finalisten van de afgelopen twee WK’s, Michael Smith tegen Luke Littler. Littler begon bijzonder goed door in de eerste leg Smith direct te breaken met een 164-finish. Deze achterstand wist Smith snel ongedaan te maken en kwam in de zesde leg met een knappe 66-finish zelfs op een 4-2 voorsprong. Dit vervolgde hij met een 13-darter om de break te verzilveren en 5-2 voor te komen. De overige legs gingen met de darts mee, waardoor ‘BullyBoy’ met een 6-3 overwinning mocht zegevieren. In de tweede kwartfinale namen de nummers 6 en 7 van de ranglijst het tegen elkaar op; Rob Cross tegen Gerwyn Price. Lang ging het gelijk, maar het was Price die in leg 8 het gaatje sloeg. Met een 18-darter wist Price te breaken, waarna hij een leg later met een 56-finish de partij met 6-3 naar zich toe trok.

In de derde kwartfinale had Peter Wright geen schijn van kans tegen Nathan Aspinall. Wright begon enorm zwak aan de partij en daardoor kon Aspinall al vrij snel weglopen met de overwinning. ‘The Asp’ won uiteindelijk met 6-2 voor een plaats bij de halve finales. De laatste kwartfinale was de partij waar het publiek de hele avond op wachtte, Michael van Gerwen tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries. Na een matige start van beide heren waarin Van Gerwen een 2-1 voorsprong nam, wist Humphries met vier legs (13,14,12 en 16 darts) op een rij op een 5-2 voorsprong te komen. Van Gerwen bleef vechten voor wat hij waard was en wist met een 15- en 13-darter nog knap terug te komen tot 5-4. Echter was het Humphries die in leg 10 met een 75-finish de partij naar zich toe, waarmee hij het Nederlandse feestje in Rotterdam verstoorde.

‘Underdogs’ slaan toe in halve finales

In de eerste halve finale tussen Michael Smith en Gerwyn Price moest er een elfde en beslissende leg aan te pas komen. Nooit was er een verschil van twee legs in de partij, al had Price hier de kans voor in de derde leg toen hij drie pijlen op de dubbel miste. In de beslissende leg stonden beide heren na 15 pijlen onder de 100, maar mocht Smith eerst aanleggen voor een 74-finish. De Engelsman wist deze finish uit te gooien door tops te raken en plaatste zich zo voor de finale in Rotterdam. Luke Humphries leek lang zijn tegenstander te gaan worden, maar de wereldkampioen lukte het niet Nathan Aspinall van zich af te schudden. Humphries kwam met 4-1 voor, kreeg meerdere pijlen om op 5-1 te komen, maar zag ‘The Asp’ daarna keihard terugvechten. De winnaar van de World Matchplay 2023 won maar liefst vijf legs op rij, waardoor hij in Ahoy naar de finale mocht.

Aspinall blijkt onklopbaar in Ahoy

Vorig jaar wist Nathan Aspinall al de avond in Rotterdam te winnen, waardoor ‘The Asp’ na vijf wedstrijden in Ahoy nog steeds ongeslagen was. Het was aan Michael Smith om daar verandering in te brengen, maar de voormalig wereldkampioen liep vanaf de start al achter de feiten aan. Aspinall kwam snel op 3-1, waarna hij Smith achter zich wist te houden door zijn eigen legs te grijpen. Het hoogtepunt kwam echter van ‘Bully Boy’: met een 170-finish liet hij het publiek nog even juichen. Aspinall kon dit ook: na meerdere gemiste matchdarts vond hij uiteindelijk dubbel acht, waardoor hij voor het tweede jaar op rij de sterkste was in Ahoy.

Uitslagen

Kwartfinales
Michael Smith 6-3 Luke Littler
Gerwyn Price 6-3 Rob Cross
Nathan Aspinall 6-2 Peter Wright
Luke Humphries 6-4 Michael van Gerwen

Halve finales
Michael Smith 6-5 Gerwyn Price
Nathan Aspinall 6-4 Luke Humphries

Finale
Nathan Aspinall 6-4 Michael Smith

Stand

  1. Luke Humphries 26 (+31) | 3 titels
  2. Luke Littler 26 (+13) | 2 titels
  3. Nathan Aspinall 23 (+8) | 2 titels
  4. Michael van Gerwen 22 (+4) | 4 titels
  5. Michael Smith 20 (-2) | 1 titel
  6. Gerwyn Price 12 (-13)
  7. Rob Cross 11 (-10)
  8. Peter Wright 4 (-31)
Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *