Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Aspinall behoudt last van blessure: ‘Ik kan er 9 maanden uit liggen’

Nathan Aspinall speelt al enige tijd meet een tape-je om zijn werparm heen, en moest zich eerder al zelfs terug trekken vanwege zijn blessure. ”The Asp” heeft nog steeds veel last van zijn blessure.

De 30-jarige Engelsman heeft last van verrekkingen, peesbeschadigingen en een gat in z’n kraakbeen, niet zo fijn dus als je je pijlen met dezelfde arm moet gooien. Aspinall vreesde zelfs voor zijn toekomst in de sport, maakt hij bekend via z’n management.

”Het zit heel dicht tot knakken, het is erger dan mensen denken en de enige permanente oplossing voor mijn blessure is een operatie. Na deze operatie zou ik er voor 9 maanden uit kunnen liggen.”

De mondiale nummer 17 doet er alles aan om geen operatie te moeten ondergaan. ”Op dit moment probeer ik het onder controle te houden, kijken hoever we kunnen komen”, vertelt hij.

Na het European Championship vorig jaar, schoot het erin bij Aspinall. De tweevoudig halve-finalist op het WK gooide zijn eerste pijl op het navolgende Players Championship weekend, en voelde direct een knak in zijn pols.

Opvallend genoeg heeft de blessure nog geen dramatische prestaties gebracht. Aspinall wist in Euro Tour 1 nog de halve finales te bereiken.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Aspinall behoudt last van blessure: ‘Ik kan er 9 maanden uit liggen’