Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Nathan Aspinall

Aspinall keert wedstrijd om, Huybrechts gooit genoeg dubbels

Naast de twee Nederlanders is het vanavond ook de eerste test voor Nathan Aspinall en Kim Huybrechts. Aspinall wil laten zien een titelfavoriet te kunnen zijn, terwijl Huybrechts zijn goede vorm van de afgelopen maanden door wil zetten. De levende legende Steve Beaton komt ook in actie.

Joe Murnan vs Nathan Aspinall

Joe Murnan mocht aan de wedstrijd beginnen en gooide direct 78 uit (1-0). Ondanks een 180’er van de nummer 82 van de wereld, gooide Aspinall een sterke 120-finish uit voor de gelijkmaker (1-1). Vervolgens brak ‘The Asp’ voor het eerst in de wedstrijd (1-2) maar miste setpijlen in de vierde leg. Murnan maakte hier optimaal gebruik van en dwong Aspinall naar een laatste leg (2-2). Een 108-finish werd gemist en dus pakte ‘Shaggy’ opnieuw zijn kans; hij gooide 54 en won verrassend de eerste set (1-0).

Opnieuw kwam Murnan op voorsprong (1-0), maar Aspinall liet het daar niet zomaar bij zitten. Hij opende met twee 180’ers, met volgend een aantal matige beurten pakte hij alsnog de break terug (1-1). Met een magistrale 145-finish, een drietal 180’ers en een pijl op tops pakte Aspinall de tweede set. De Engelsman zat weer helemaal in de wedstrijd (1-1).

Spelend met tape om zijn werparm heen, moest Aspinall opnieuw zijn meerdere erkennen aan een sterk finishende Murnan, hij won zijn eigen set (2-1). Met een 81-finish won Murnan zijn vierde leg op rij (1-0). Het werd nog een lastig verhaal voor Aspinall, is er een verrassing in de maak? Ook de tweede leg werd gepakt door Murnan (2-0). Hij kreeg zelfs een pijl voor de wedstrijd op tops, maar moest Aspinall langzaam langszij zien gaan (2-2). Met één pijl op dubbel 16 gooit de nummer 14 van de wereld zich opnieuw de wedstrijd in (2-2).

Het bleek geholpen te hebben, Aspinall piekte op het belangrijkste moment van de wedstrijd. Op de rand van de afgrond won hij zes van de laatste zeven legs (1-3) en pakte Aspinall alsnog de winst (2-3).

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Joe Murnan: 87.86 / 41.7%
Nathan Aspinall: 93.15 / 34.3%

Kim Huybrechts vs Steve Beaton

De eerste set tussen Kim Huybrechts en Steve Beaton was erg slordig. Er is in de eerste set geen enkele leg in vijf beurten uitgegooid, Er zijn in vier legs in totaal al 14 dubbels gemist en de gemiddeldes van beiden spelers liggen maar net boven de 80. In de tweede leg kreeg Huybrechts een hand vol op de dubbel om te breken, maar gooide met zijn tweede pijl een enkele 13 in plaats van de D4. In de vierde leg kreeg Beaton de kans om te breken, hij mistte eerst nog de Bull maar gooide de dubbel bij een nieuwe kans. Zo won Beaton de eerste set met met 3-1

In de tweede set waren de dubbels nog steeds ontzettend klein voor beiden heren, deze set zijn er in totaal zelfs 29 dubbels gemist. Kim Huybrechts was scorend wel de betere in deze leg en creëerde zo wel meer kansen. In de derde leg had hij wel 10 pijlen op de dubbel nodig om de leg te houden, Beaton mistte er deze leg ook vier. Hij heeft in alle vier de legs pijlen gekregen. Huybrechts had in zijn eigen legs genoeg ruimte om wat dubbels te missen. In de tweede leg kreeg Huybrechts een pijltje om te breken, maar mistte deze. In de vierde leg wist hij wel te breken. Hier had hij wel 5 pijlen op de dubbel voor nodig, deze kreeg hij omdat Beaton ook een hand vol mistte.

In de derde set begon Huybrechts met zes perfecte pijlen. Hij gooide ook nog een 86-finish, een 12-darter en brak Beaton ook nog. Huybrechts leek het dus voor elkaar te hebben, maar Beaton liet vervolgens ook zien dat hij een 15-darter kon gooien voor de break terug. Huybrechts was scorend overtuigend de betere en creëerde zich zo ontzettend veel kansen. In de derde leg gooide hij de dubbel ook nog eens in drie pijlen voor de break, de break verzilverde hij met zijn vijfde pijl op de dubbel en zo kwam Huybrechts op een 2-1 voorsprong.

In de vierde set scoorde Huybrechts ontzettend goed en creëerde zich zo ontzettend veel kansen. In de eerste leg mistte Huybrechts wel vier pijlen op de dubbel, maar hier kwam hij mee weg. In de tweede leg tekende Beaton voor een 146 finish om gelijk te maken. In de derde leg had Huybrechts geen moeite met de dubbel en in de vierde had Beaton ook weinig moeite met de dubbel. De vierde set kreeg een beslissende leg. Huybrechts was hier scorend veel beter. Het hoorde bij de wedstrijd dat Huybrechts de eerste drie matchdarts mistte, maar de vierde ging erin.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Kim Huybrechts: 88.71 / 21.7%
Steve Beaton: 85.72 / 21.2%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *