Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Aspinall naar play-offs plek na zege op Price

De laatste partij van speelronde 13 ging tussen Gerwyn Price en Nathan Aspinall. Beide heren begonnen voor deze partij met 13 punten en stonden net buiten de play-offs. Voor beide heren een enorm belangrijke wedstrijd. Lees hier meer.

Aspinall finishend ijzersterk

Gerwyn Price mocht de partij beginnen en hield zijn eigen leg in 17 darts. Price kreeg in de tweede leg de kans om te breaken, maar gooide zich ‘dood’ op een 73-finish. Met een 60-finish hield Nathan Aspinall toch nog zijn eigen leg. In de derde leg miste Price een 120-finish in zijn eigen leg, Aspinall plaatste met een 13-darter de eerste break. Een leg later produceerde ‘The Asp’ de tweede 13-darter en kwam zo 3-1 voor. In de vijfde leg miste Price een 80-finish op tops, met een finish van 125 brak de Engelsman opnieuw.

Price komt terug, na veel gemiste dubbels

Deze break werd niet verzilverd door Aspinall, met een 121-finish in 12 darts brak Price terug naar 4-2. In de zevende leg plaatste Aspinall met een 14-darter de derde break op een rij; 5-2. In de achtste leg misten beide heren veel dubbels, waardoor ‘The Iceman’ met veel geluk voor de vijfde break in de wedstrijd zorgde. Ook in negende leg werden er aan beide kanten veel dubbels gemist, in 20 darts kwam Price terug tot 5-4. In de tiende leg miste Aspinall een 65-finish, waardoor de Welshmen met een 70-finish terug brak naar 5-5.

Slot is voor ‘The Asp’

Dit keer wist Price de break niet te verzilveren, met een 14-darter kwam Aspinall op een 6-5 voorsprong. De break werd verzilverd met een 72-finish en zo pakte Aspinall het eerste punt van de wedstrijd. In de dertiende leg miste Aspinall zijn eerste matchdart op dubbel 16, met een 14-darter hield Price zijn eigen leg voor 7-6. In de beslissende leg produceerde Aspinall een 13-darter en pakte daarmee een belangrijke 8-6 overwinning

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 99,35 / 34,78%
Gerwyn Price: 93,93 / 31,58%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *