Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Aspinall, Price, Clayton en Wright halve finalisten in Riesa

De halve finalisten voor de allereerste Euro Tour van het jaar zijn bekend. Nathan Aspinall, Gerwyn Price, Jonny Clayton en Peter Wright wonnen hun kwartfinales in Riesa. Lees er hier meer over.

Nathan Aspinall vs James Wade

In de eerste kwartfinale nam Nathan Aspinall het op tegen James Wade. Aspinall begon erg scherp aan de wedstrijd en brak in de derde leg met een 115-finish naar een 2-1 voorsprong. Die break werd vervolgens ook verzilverd in 15 darts. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In leg 7 produceerde ‘The Asp’ een knappe 11-darter door 92 uit te gooien. Wade kon het scorende geweld van Aspinall niet bijhouden, zo wist Aspinall met een 13-darter een 6-2 zege te boeken.

Danny Noppert vs Gerwyn Price

In de tweede kwartfinale kwam de overgebleven Nederlander Danny Noppert in actie, tegen Gerwyn Price. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg plaatste Price de break en wist die break met een 76-finish te verzilveren voor een 3-1 voorsprong. Toch kon de Welshmen zijn break niet behouden, door het missen van veel dubbels. Noppert brak met een 124-finish terug naar 3-3 en kwam in 16 darts zelfs op voorsprong. Price zorgde met een 13-darter ervoor dat het 4-4 werd. Een leg later pakte Price opnieuw de break, in 14 darts kwam hij 5-4 voor. In de tiende leg maakte ‘The Iceman’ het in stijl af, met een 11-darter won hij met 6-4!

Dimitri van den Bergh vs Jonny Clayton

De derde kwartfinale die op het programma stond ging tussen de ongeplaatste Dimitri van den Bergh en Jonny Clayton. Beide heren begonnen zwak aan de partij, beide heren misten enorm veel dubbels in de beginfase van de wedstrijd. Hierdoor stond er ook een stand van 2-2 op het scorebord na 4 legs. In de vijfde leg brak Clayton voor de tweede keer en wist die break voor het eerst ook te verzilveren door een 81-finish in 12 darts te gooien; 4-2. Vanaf dat moment ging de turbo aan bij de Belg. Met een 11-darter wist hij zijn eigen leg te houden, waarna hij met een 12-darter terug brak naar 4-4. In de negende leg leek Van den Bergh ook nog op voorsprong te komen, maar miste vier pijlen op de dubbel. Clayton strafte dat genadeloos af door met een 108-finish opnieuw te breaken. Van den Bergh kon die klap niet meer verwerken, met een 62-finish plaatste ‘The Ferret’ zich voor de halve finales.

Peter Wright vs Michael Smith

De laatste kwartfinale was een herhaling van de afgelopen WK-finale. Smith begon scorend beter aan de partij, maar kreeg de dubbel er niet in. Er werd vier keer gemist, waardoor Wright met een 68-finish meteen een tik uitdeelde. Daarna gingen er 9 legs met de darts mee voor een 5-4 voorsprong voor de wereldkampioen. In de zesde leg kreeg Smith al de kans op de rebreak, maar hij miste drie keer op dubbel 16. Wright profiteerde opnieuw en wist met een 80-finish toch zijn eigen leg te behouden. Toch kreeg Smith in de tiende leg wederom een kans, met een 17-darter brak de Engelsman terug en mocht zelf beginnen aan de beslissende leg. Smith begon de elfde leg matig met scores van 57 en 63. Wright profiteerde optimaal, met een 180’er en het gooien van dubbel 12 plaatste ‘Snakebite’ zich alsnog voor de halve finales!

Halve finales:
Nathan Aspinall vs Gerwyn Price
Jonny Clayton vs Peter Wright

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *