Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall - International Darts Open 2023

Aspinall schittert in Rotterdam en pakt eerste zege in Premier League

Nathan Aspinall heeft in Rotterdam de zege gegrepen. De Engelsman kegelde in ronde één Michael van Gerwen eruit, waarna hij ook te sterk was voor Van den Bergh en Price.

Na elf weken Premier League was het dan afgelopen avond eindelijk zo ver, de Premier League ging op bezoek in Rotterdam. De avond werd afgetrapt met Jonny Clayton en Chris Dobey. In de beginfase bleven beide heren in de buurt van elkaar. Bij een stand van 4-3 in het voordeel van Clayton brak de Welshmen met een 13-darter voor een 5-3 voorsprong. Een leg later wist Dobey wel meteen terug te breaken, 5-4. Een beslissende leg kwam er niet, Clayton produceerde een 121-finish in 12 darts om met 6-4 te winnen. De nummers 2 en 3 van het klassement volgden, Gerwyn Price en Michael Smith. Nadat Smith met een 72-finish op een 3-1 voorsprong kwam, won Price vijf legs op een rij voor een 6-3 overwinning. ‘The Iceman’ won de legs in 16,12,14 en 15 darts met een 108-finish in de laatste leg.

In de derde partij kwamen de nummers 7 en 8 in actie, Dimitri van den Bergh en Peter Wright. De Belg kwam al snel op een ruime voorsprong, na zes legs stond het 5-1. Wright vocht zich nog wel wat terug, maar bij 5-3 maakte ‘The Dreammaker’ in 15 darts af. In de laatste kwartfinale kwam thuisfavoriet Michael van Gerwen in actie, hij trof Nathan Aspinall. Beide heren begonnen erg matig, maar het was Aspinall die het eerste gaatje sloeg naar een 4-2 voorsprong. Van Gerwen maakte dit meteen ongedaan door met een 100-finish terug te komen tot 4-4. Uiteindelijk moest er een beslissende leg aan te pas komen. Een nachtmerrie gebeurde er voor Van Gerwen en de Nederlandse fans, Aspinall produceerde een 118-finish om een matige partij met 6-5 naar zich toe te trekken.

Price blijft maar winnen, Aspinall klopt Van den Bergh

Nu de enige Nederlander was uitgeschakeld moest het publiek op zoek naar een nieuwe favoriet. De in het oranje geklede Gerwyn Price wierp zich op als kanshebber. De Welshman is in bloedvorm en liet dat ook zien in het duel met landgenoot Jonny Clayton. Hij kwam snel op 2-0, waarna hij Clayton één leg liet winnen. Met legs in 12, 14 en 12 pijlen wervelde hij vervolgens over zijn tegenstander heen, waardoor hij weer een finale haalde.

Ook de enige Nederlandstalige darter die er nog in zat hoopte op de steun van het publiek. Dimitri van den Bergh zag zijn tegenstander, Nathan Aspinall, echter furieus starten met een 126-finish, gevolgd door een 12-darter. De Belg moest hierna constant in de achtervolging. Hij trok de stand terug naar 2-2, waarna beide mannen hun eigen legs bleven houden. Van den Bergh maakte als eerste een fout en dat koste hem meteen de wedstrijd. Vanaf 88 miste hij twee pijlen op de dubbels om er 5-5 van te maken, waardoor Aspinall de zege greep.

Eindelijk raak voor Aspinall

Gerwyn Price mocht zo al aan zijn zesde finale in de Premier League beginnen. Van de vorige vijf won hij er vier, terwijl Aspinall nog geen enkele titel pakte. De Engelsman nam met een 124-finish knap de leiding, maar Price draaide de partij snel om. De Welshman gooide een 140-finish met Aspinall wachtend op dubbel 10. Toch leek ‘The Iceman’ geïrriteerd. De wind leek bij hem een rol te spelen, terwijl Aspinall stug door bleef spelen. Dit kwam ‘The Asp’ ook ten goede: drie legs op rij brachten hem de 4-2 voorsprong. Price gaf af en toe doelloos zijn pijlen naar het bord, waardoor hij niet echt druk meer kon zetten op zijn tegenstander. De stand kwam nog op 5-4, maar met een 15-darter was het raak voor Aspinall. Zijn eerste titel in de Premier League: met het oog op de play-offs een hele belangrijke zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 88.52 / 28.6%
Nathan Aspinall: 97.3 / 75%

Uitslagen

Kwartfinales
Jonny Clayton 6-4 Chris Dobey
Gerwyn Price 6-3 Michael Smith
Dimitri van den Bergh 6-3 Peter Wright
Nathan Aspinall 6-5 Michael van Gerwen

Halve finales
Gerwyn Price 6-1 Jonny Clayton
Nathan Aspinall 6-4 Dimitri van den Bergh

Finale
Nathan Aspinall 6-4 Gerwyn Price

Stand Premier League Darts

Gerwyn Price neemt in Rotterdam de leiding in de Premier League over van Michael van Gerwen. Nathan Aspinall stijgt door zijn titel van plek vijf naar plek drie: wereldkampioen Michael Smith valt zo buiten de play-off plekken.

  1. Gerwyn Price 30 (+35)
  2. Michael van Gerwen 29 (+33)
  3. Nathan Aspinall 20 (-10)
  4. Jonny Clayton 19 (-7)
  5. Michael Smith 18 (-7)
  6. Dimitri van den Bergh 11 (-9)
  7. Chris Dobey 10 (-14)
  8. Peter Wright 7 (-21)
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Aspinall schittert in Rotterdam en pakt eerste zege in Premier League