Aspinall sloopt ondermaatse Van der Voort

De terugkeer van Vincent van der Voort op de World Grand Prix is een nachtmerrie geworden. ‘The Dutch Destroyers’ speelde ondermaats en werd weggepoetst door Nathan Aspinall.

Na een afwezigheid van drie jaar mocht Vincent van der Voort weer afreizen naar Dublin voor de World Grand Prix. De loting koppelde hem hier aan Nathan Aspinall, één van de darters van dit jaar. De Engelsman maakte zijn debuut. Hij mocht ook aan de wedstrijd beginnen. Toch was het Van der Voort die de leg leek te pakken, maar na zes gemiste pijlen op de dubbels was het toch Aspinall die de leg kon bijschrijven. ‘The Asp’ pakte meteen door en snoepte de leg van VVDV af in 18 pijlen. Het liep ineens totaal niet meer bij de Nederlander, terwijl Aspinall beter ging spelen. De eerste set eindigde in 3-0 nadat Aspinall een 12-darter noteerde, terwijl Van der Voort nog op 501 stond.

Aspinall kwam uitstekend uit de pauze en brak met een 13-darter meteen weer. Van der Voort zijn gemiddelde bleef onder de 60, wat wel aangaf dat hij ver onder zijn niveau speelde. Aspinall speelde daarentegen fantastisch, en met een 18-darter was hij goed op weg naar de overwinning. Die kwam er een leg later nog niet, Van der Voort mocht ondanks weer drie missers op de dubbels toch een leg pakken. Daarna was het toch klaar. Met een 14-darter maakte Aspinall een einde aan de lijdensweg van Van der Voort, die onder de 70 gemiddeld bleef. Aspinall noteerde het hoogste gemiddelde van het toernooi tot nu toe.

Nathan Aspinall: 92.04 / 75% 
Vincent van der Voort: 65.32 / 10%

Image courtesy of FOTO: Lucas Peltier (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *