Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Nathan Aspinall

Aspinall speelt finale Premier League

De tweede wedstrijd van de halve finales in de Premier League werd gespeeld door Nathan Aspinall en Peter Wright. Lees hieronder hoe de halve finale tussen Aspinall en Wright ging.

Aspinall begon halve finale goed

De tweede halve finale ging tussen Wright en Aspinall. Wright mocht de partij beginnen. Wright kon de eerste leg van de wedstrijd pakken, maar hij mistte teveel dubbels. Daardoor brak Aspinall Wright’s leg. Aspinall kwam dus op 1-0 voorsprong. In de tweede leg mistte Aspinall ook zijn dubbels, daardoor brak Wright Aspinall’s leg. Beide spelers kwamen op gelijke stand (1-1). Wright gooide daarna een 55-finish uit en kwam op 2-1 voorsprong. Daarna kwam Wright ook nog op 3-1 voorsprong door een 91-finish uit te gooien op dubbel 16. Aspinall kwam wel weer terug op 3-2 met een 76-finish. Aspinall kwam wel op 3-3 gelijke stand. Maar Wright raakte met zijn eerste pijl dubbel 20 om op 4-3 voorsprong te komen. Aspinal kwam wel weer op 4-4 gelijke stand. In de negende leg mistte Aspinall triple 19 voor de negen-darter. Uiteindelijk kwam Aspinall op 5-4 voorsprong. Met een mooie 138-finish (T19+T19+D12) kwam Aspinall op 6-4 voorsprong. We gingen de eerste pauze in.

Aspinall gooide beter en beter

Wright mocht de elfde leg beginnen na de break. Na de break gooide Wright gelijk een 126-finish uit om op 6-5 achterstand te komen. Daarna kwam Aspinall op 7-5 voorsprong door eerst 171 te gooien en daarna dubbel 8 uit te gooien met zijn eerste pijl. In de dertiende leg gooit Wright dubbel 14 uit om op 7-6 achterstand te komen. Aspinall gooide maar liefst een 141-finish uit om op 8-6 voorsprong te komen. Aspinall bleef maar goed gooien. Maar dat maakte voor Wright niks uit, want hij gooide dubbel 4 uit met zijn tweede pijl om op 8-7 achterstand te komen. Aspinall mocht dubbel 10 uit gooien om op 9-7 voorsprong te komen, en dat deed hij namelijk ook met zijn derde pijl. Aspinall stond op match point. Wright mistte een 102-finish. Daar kon Aspinall van profiteren door dubbel 16 uit te gooien met zijn eerste pijl. ”The Asp” won de tweede halve finale van de Premier League met 10-7 van ”Snakebite”.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Nathan Aspinall: 95,67 / 41,67%
Peter Wright: 94,02 / 35%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *