Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Aspinall straft matig scorende Price af

Geen drie op een rij voor Gerwyn Price: de Welshman moet bij de laatste 16 zijn meerdere erkennen in Nathan Aspinall.

Met een op papier absolute kraker werd de laatste 16 van de Grand Slam of Darts 2020 afgesloten. Gerwyn Price vs Nathan Aspinall levert altijd spektakel op, al waren beide op dit toernooi nog niet geweldig. Met een 16-darter hield Price zijn leg en opende zo de wedstrijd. Aspinall reageerde met een 15-darter en hij volgde dit op met de eerste break in 14 pijlen. Price sloeg een leg later meteen terug met een 110-finish. Toch ging Aspinall de break in met een voorsprong: een 80-finish voor een 14-darter leverde hem de 3-2 op.

Aspinall loop weg bij matig scorende Price

Met een 18-darter liep Aspinall na de pauze meteen weg bij de Price. De man uit Wales kreeg zijn scores niet onder controle en moest ook weer zijn eigen leg inleveren. Aspinall snoepte de leg af in 13 pijlen en bracht daarna de score op 6-2 met een 14-darter. Price deed deze sessie nog iets terug, maar nadat hij zijn eigen leg hield deed Aspinall dit ook. De stand kwam op 7-3 in het voordeel van ‘The Asp’.

Price zet comeback niet om in winst

Net als tegen Joyce werd Price ineens wakker bij een grote achterstand. Met een 15-darter kwam hij uit de pauze, waarna hij Aspinall brak met een 87-finish op de bull. Met een 105-finish met tops-tops verkleinde hij de achterstand met nog een leg. Het was voor Aspinall weer tijd een leg te pakken, maar door zeven (!) missers gaf hij de kans aan Price om de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Zo’n kans liet de ‘The Iceman’ niet liggen. Voor het eerst sinds de eerste leg kwam hij daarna ook op voorsprong door een 15-darter te gooien met een knappe 70-finish. Na vijf verloren legs was het dan eindelijk weer de beurt aan Aspinall, die met een 14-darter de stand op 8-8 zette. Het voordeel lag bij Price, maar dat gaf hij al snel weg. Hij miste vanaf 110 één pijl op dubbel 15, waardoor hij zijn leg weg gaf aan Aspinall. De Engelsman kwam op matchpoint en die verzilverde hij meteen in de leg erna. Price miste twee pijlen op dubbel 4, waarna Aspinall met een 92-finish op de bull de wedstrijd afmaakte. Geen derde titel dus voor Price, die dit hele toernooi niet sterk oogde.

Nathan Aspinall: 96.86 / 41.67%
Gerwyn Price: 90.73 / 47.06%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *