Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Australië verrast Engeland en bereikt World Cup finale

Simon Whitlock en Damon Heta zijn er in geslaagd om samen de finale van de World Cup of Darts te bereiken. In de halve finales werd Team Engeland met 2-0 aan de kant gezet. Lees hier meer.

Heta wint na comeback

De eerste singlepartij ging tussen Michael Smith en Damon Heta. De eerste drie legs van de partij gingen met de darts mee, waaronder een 12-darter van de Engelsman. in de vierde leg plaatste Smith de break, in 13 darts kwam hij 3-1 voor. Smith kon het vervolgens in zijn eigen leg afmaken, maar deed dat niet. Smith gooide zich op zijn eerste poging op 72 ‘dood’, om vervolgens in zijn tweede poging tops te missen. Heta profiteerde en brak via dubbel 10 terug. De Australiër verzilverde de leg ook door een 14-darter te gooien voor 3-3. In de beslissende leg hadden beide heren last van de zenuwen. Smith kreeg één kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar een 120-finish werd niet uitgegooid. ‘The Heat’ pakte zijn kans en zorgde via dubbel 4 dat Australië op een 1-0 voorsprong kwam.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damon Heta: 91,21 / 36,4%
Michael Smith: 97,47 / 60%

Whitlock eenvoudig langs Wade

De tweede singlepartij ging tussen James Wade en Simon Whitlock. Whitlock begon geweldig aan de partij. Met een 13-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg liet Wade tops staan na 15 pijlen in zijn eigen leg, maar mocht niet terug komen. Whitlock gooide een knappe 78-finish uit een brak daarmee naar een 2-0 voorsprong. Whitlock verzilverde de break ook nog eens door opnieuw een 13-darter te produceren. Er moest nu een mirakel komen voor Engeland om er nog een koppelpartij uit te trekken. Dit gebeurde niet. Wade miste twee pijlen op de dubbel voor een 88-finish, waarna ‘The Wizard’ via tops Australië richting de finale stuurde!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Simon Whitlock: 103,66 / 66,7%
James Wade: 85,00 / 0%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *