Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Baggish

Avond vol verrassingen: Danny Baggish en Scott Williams winnen

Voor veel mensen stond déze dartavond hoog op het lijstje. Een avond vol met krakers. Misschien niet de bekendste namen, maar wel het lastigst om op je bracket in te vullen. En verrassingen kwamen er dan ook genoeg: Belg Mike de Decker, Amerikaan Danny Baggisch en de flamboyante Scott Williams wonnen.

Mike de Decker vs Jeff Smith

Een interessant duel om de avond te openen: onze zuiderbuur Mike de Decker tegen Jeff Smith. De Decker is de laatste maanden uitstekend in vorm en lijkt op weg naar zijn definitieve doorbraak bij de PDC. De Belg liet ook hier meteen zien dat het vertrouwen hoog is. Met een 120-finish voor een 15-darter opende hij de partij, waarna een leg later 114 van het bord af werd gegooid. Door de derde leg ook in 15 pijlen te gooien kwam hij na één set op 100 gemiddeld uit. Smith stond ook zeker niet slecht te spelen maar moest nu in de achtervolging. Met een 14-darter brak hij de Belg meteen in set twee, maar De Decker deed dit meteen terug. Beide mannen braken elkaar daarna nog een keer, waardoor er een beslissende leg kwam. Smith zette zichzelf hierin na 15 pijlen weg op tops, maar een sterke 80-finish van de De Decker leverde de Belg de 2-0 voorsprong op.

Smith liet daarna zien wel een vechter te zijn. Met legs in 16 en 13 hield hij zijn eigen legs, waarna hij De Decker brak met een 70-finish voor een 18-darter. ‘The Real Deal’ was slechter gaan spelen en zag ‘The Silencer’ nu snel dichtbij komen. In de vierde set vond de Canadees een 11-darter, maar De Decker had eerst al een 17-darter gegooid. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen leg, waardoor de wedstrijd op een belangrijk punt aankwam. De Decker kon de wedstrijd gaan winnen, Smith kon juist het initiatief over gaan nemen. Het werd uiteindelijk het eerste: een 17-darter van onze zuiderbuur leverde hem de wedstrijd op.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Mike de Decker: 88.56 / 50%
Jeff Smith: 92.09 / 46.7%

Scott Williams vs Ryan Joyce

Scott Williams is hard op weg om een sensatie te worden. De Engelsman, dit jaar nog niet eens in het bezit van een tourkaart, speelt ook op podia de sterren van de hemel. Ook op zijn debuut van het WK startte hij als een raket. Ryan Joyce won nog wel de eerste leg in 14 pijlen, maar met legs in 14, 12 en 12 (met 164-finish) schakelde Williams even een versnelling bij. Beide mannen kwam na één set ruim boven de 110 gemiddelde uit. Williams begon set twee ook nog met een 14-darter, maar daarna zakte ‘Shaggy’ snel weg. Joyce deed dit niet: een 16-darter werd gevolgd door legs in 13 en 11 pijlen, waardoor hij nog steeds boven de 110 gemiddeld uitkwam.

Met een 15-darter greep Joyce nog maar weer een leg, waarna Williams hem eindelijke een halt toe riep. Joyce leek toch te kunnen missen: drie misser op dubbel 10 zorgden ervoor dat het 1-1 werd in de derde set. Met een 12-darter herstelde hij zich snel, maar Williams sleepte er daarna een beslissende leg uit. Joyce leek de set echter te gaan grijpen, maar wederom miste hij twee pijlen op de buitenste ring. Met een 79-finish klapte Williams eroverheen, wat hem de 2-1 voorsprong opleverde. Joyce leek er nog niet klaar mee en greep meteen de eerste leg in set vier, maar hierna ging het licht uit voor ‘Relentless’. Niet omdat hij slecht speelde, maar omdat Williams doordenderde. Met legs in 14, 16 en 11 pijlen maakte hij het fantastisch af. Een gemiddelde van boven de 100 bij zijn debuut: niet veel spelers kunnen dat zeggen.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Scott Williams: 100.32 / 55.6%
Ryan Joyce: 103.04 / 41.2%

Matt Campbell vs Danny Baggish

De strijd der Noord-Amerikanen. Danny Baggish heeft Amerika trots gemaakt met zijn overwinning op de Canadees Matt Campbell. Hoewel Campbell van tevoren wellicht de favoriet was, regeerde Baggish. In de eerste set gooide ‘The Gambler’ tegen een gemiddelde van bijna 100 aan en was hij sterk op de dubbels.

In de tweede en derde set werd het spannender. Sterk nog, Campbell kwam met 2-0 voor in de tweede set maar zag zijn goede vriend van het Amerikaanse dartcirctuit langszij komen. De Amerikaan won 3 legs op rij en pakte de set af. In de laatste set kwam Campbell opnieuw op voorsprong, maar hij was simpelweg niet sterk genoeg op de dubbels. Baggish won met 3-0.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Danny Baggish: 92.96 / 45.0%
Matt Campbell: 93.58 / 27.8%

Vannacht speelt Nathan Aspinal tegen Boris Krcmar.

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *