Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Wereldkampioen Wright eruit, Price en Clayton door

Op de zaterdagavond werd de tweede helft van de achtste finales van de Masters afgewerkt. In deze sessie kwam Van Gerwen in actie in de laatste wedstrijd van de avond. Behalve Van Gerwen kwamen ook Clayton, Price en Wright in actie. Lees hier alles over de partijen van bijvoorbeeld Clayton, Price en Wright.

Clayton vs Van den Bergh

Jonny Clayton begon de wedstrijd scorend een stuk beter aan de wedstrijd dan Dimitri van den Bergh. Clayton wist in de eerste sessie elke leg binnen vier beurten onder de 100 te komen. Toch wist Clayton niet weg te lopen, mede door het goede finishen bleef Van den Bergh in de wedstrijd. Van den Bergh gooide in de tweede leg een 170-finish om de eigen leg te houden, Clayton antwoordde hierop met een 101-finish in de vijfde leg. Hoewel Clayton meer druk kreeg op de legs van Van den Bergh, wist Clayton niet te breken. De eerste keer dat Clayton wist te breaken, was in de twaalfde leg met een 104-finish. Hij wist deze break nog niet te verzilveren. maar hij wist dit wel te doen na zijn break van de 14e leg en Clayton pakte zo een 9-6 voorsprong. De wedstrijd leek zo beslist, maar Clayton gaf in zijn eigen leg vijf beurten weg voor de break. Van den Bergh benutte deze break ook voor een last-leg decider. In deze leg gooide beiden heren een 180-er, Clayton pakte de leg met een 12-darter en won zo de wedstrijd.

gemiddelde / dubbelpercentage:
Jonny Clayton: 100.60 / 41.7%
Dimitri van den Bergh: 98.08 / 42.9%

Gerwyn Price vs Ryan Searle

De wedstrijd tussen Gerwyn Price en Ryan Searle begon met een overheersende Price in de eerste sessie. Ryan Searle begon twee van zijn eigen legs met de matige scores 22 en 40. Dit wist hij in beiden legs ook niet meer goed te maken en dus leverde hij in de eerste sessie al twee van zijn eigen legs in. Gerwyn Price begon dus overtuigend aan de wedstrijd, hij pakte de twee breaks en hij pakte de tweede break ook nog eens met een 164-finish. Price ging zo dus de eerste pauze met een 4-1 voorsprong in. Het werd wel spannend. Price mistte in de eerste leg van de tweede sessie gelijk drie pijlen en moest gelijk zijn eigen leg inleveren. Hierdoor kwam Searle wel weer in de buurt, maar Price kwam eigenlijk niet in gevaar in zijn eigen legs. In de tiende leg leek Searle op weg naar de break. Terwijl Searle stond te wachten op 56, gooide Price 126 uit op de Bull. Searle antwoordde nog wel met een 106-finish om zijn eigen leg te redden, maar hij kwam niet dichter bij de break. De twee zwakke eigen legs van Searle bracht Price in een zetel en Price gaf het niet meer weg.

gemiddeldes / dubbelpercentage:
Gerwyn Price: 95.38 / 45.5%
Ryan Searle: 95.33 / 47.1%

Peter Wright vs Simon Whitlock

De derde partij van de avond ging tussen Simon Whitlock en de wereldkampioen Peter Wright die voor het eerst als tweevoudig wereldkampioen naar voren werd geroepen. Met natuurlijk een ander setje pijlen begon Wright de wedstrijd keurig. Hij hield zijn eigen legs overtuigend en wist in de eerste sessie ook druk te zetten op Whitlock. Whitlock werd niet gebroken, hij finishte keurig een 68 om zijn leg te houden. Vanaf de tweede sessie keerde het wedstrijdbeeld om en kon Whitlock gaan jagen op de break. Hij liet Peter Wright nog wel twee keer wegkomen door drie pijlen te missen. Wanneer Peter Wright dan ook nog drie dubbels mistte, kon Whitlock in de negende leg breken voor de voorsprong. Whitlock wist ook nog af te straffen dat Wright in de dertiende leg niet in vijf beurten uit was. Uiteindelijk maakte Whitlock zich het nog heel moeilijk, hij viel helemaal stil en zo wist Wright een break terug te pakken. In de achttiende leg zette Wright ook nog veel druk op Whitlock om een decider af te dwingen. Whitlock gooide toch 65 uit om de wedstrijd te pakken. De wereldkampioen ligt eruit.

gemiddeldes / finishpercentages:
Peter Wright: 96.55 / 36.4%
Simon Whitlock: 93.02 / 38.5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *