Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Avontuur Zonneveld in België eindigt: Gilding wint

Na een knappe 6-5 overwinning op Peter Wright kon Niels Zonneveld het zondagmiddag niet voor elkaar krijgen om Andrew Gilding te verslaan. De Engelsman won met 6-3 en plaatste zich zo voor de kwartfinales. Lees hier meer.

Andrew Gilding mocht de middagsessie aftrappen, maar begon niet goed. Hij liet zich meteen breaken door Niels Zonneveld, met een 14-darter brak hij meteen. Echter kon Zonneveld er niet lang van genieten, in de tweede leg brak Gilding meteen terug door dubbel 16 te gooien. Met een 58-finish verzilverde Gilding de break ook en zo leidde de Engelsman de wedstrijd met 2-1. Daarna gingen er 4 legs met de darts mee. In leg 8 miste Zonneveld vier pijlen op de dubbel, waar Gilding optimaal van profiteerde. Via dubbel 1 brak ‘Goldfinger’ naar 5-3 en kwam zo op matchpoint. Zonneveld kreeg het niet voor elkaar om terug te breaken, met een 18-darter bereikte Gilding zijn tweede kwartfinale op de Euro Tour dit jaar.

Gilding zal zondagavond in de kwartfinales het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Martin Schindler en Rusty-Jake Rodriguez.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Andrew Gilding: 93,74 / 60%
Niels Zonneveld: 94,74 / 30%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *