Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Baggish

Baggish en Mitchell pakken tourkaart op laatste dag

De UK Q-school zit erop. De 17 nieuwe tourkaarthouders zijn bekend. Op de laatste dag had de Amerikaan Danny Baggish een wonder nodig om nog een tourkaart te bemachtigen. Lees hier meer

Hoe verging de dag?

Vandaag was het voor veel spelers de laatste kans om nog een tourkaart te bemachtigen. Grote namen zoals Danny Baggish, Scott Mitchell en Jim Williams hadden voor vandaag nog weinig punten en moesten flink aan de bak. In de 1e ronde werd afscheid genomen van Jamie Lewis. De voormalig halve finalist op het WK verloor van Gordon Mathers en heeft geen tourkaart. Ook Robert Thornton faalde in zijn missie en verloor in ronde 1. Andere namen zoals Scott Baker, Nathan Derry en Matthew Dennant verloren ook al vroeg en konden een tourkaart vergeten.

Scott Mitchell, voormalig wereldkampioen bij de BDO had voor vandaag nog maar één punt. Hij moest aan de bak en deed dit ook. Hij bereikte in veel van zijn wedstrijden een gemiddelde van rond de 100 en versloeg onder meer Alan Norris. In de kwartfinale ontmoette hij Carl Wilkinson. Deze wedstrijd was beslissend voor beide mannen en Mitchell trok aan het langste eind met een 6-3 overwinning. Hierna bereikte Mitchell zelfs de finale.

Ook de Amerikaan Danny Baggish had een flinke opdracht. Hij moest minimaal de finale halen. Gek genoeg lijkt de Amerikaan het best te presteren als de druk het hoogste is. Baggish liep ogenschijnlijk makkelijk door de eerste paar rondes tot hij in de kwartfinale de Ier Shane McGuirk ontmoette. Het mondde uit in een beslissende leg, waarbij de Ier matchdarts kreeg maar mistte. Baggish moest 70 uitgooien om zijn hoop levend te houden en deed dit. Ook de Amerikaan haalde de finale door de Engelsman Peter Hudson te verslaan met 6-2 en had in de finale één leg nodig voor een tourkaart.

Ook Gilding verzekerde zich op de laatste dag van een tourkaart na een goede run. Verder opvallend dat ook de Australiër Gordon Mathers een tourkaart behaalde. Jim Williams, oud BDO WK finalist faalde hierin door te verliezen bij de laatste 16.

Finale

Danny Baggish had één leg nodig voor zijn tourkaart tegen ‘Scotty Dog’. Mitchell begon goed en hield zijn eigen leg. Baggish hield hierna zijn eigen leg, waardoor hij verzekerd is van een tourkaart. Hierna leek Baggish het wel goed te vinden, waarna Mitchell vrij gemakkelijk uit liep naar een 6-2 overwinning.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Scott Mitchell: 96,0 / 40%
Danny Baggish: 85,1 / 25%

Uitslagen

Kwartfinale
Peter Hudson 6-3 Eddie Lovely
Danny Baggish 6-5 Shane McGuirk
Scott Mitchell 6-3 Carl Wilkinson
Andrew Gilding 6-3 Mark Dudbridge

Halve finale
Danny Baggish 6-2 Peter Hudson
Scott Mitchell 6-4 Andrew Gilding

Finale
Scott Mitchell 6-2 Danny Baggish

Nieuwe tourkaarthouders

Naast de vier dagwinnaars (Kirk Shepherd, Jason Heaver, Jake Jones en Scott Mitchell) pakt ook de top 13 van de Order of Merit een tourkaart.

 1. Jack Main 9
 2. Andrew Gilding 9
 3. Martin Lukeman 8
 4. Lewis Williams 8
 5. Eddie Lovely 8
 6. Alan Soutar 7
 7. Joe Murnan 6
 8. Gordon Mathers 6
 9. Peter Hudson 6
 10. Jon Worsley 6
 11. Brett Claydon 5
 12. John Brown 5
 13. Danny Baggish 5
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *