Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Baggish

Baggish keert terug op WK, Long grijpt titel

Danny Baggish keert na een afwezigheid van één jaar terug op het PDC WK. De Amerikaan won het tiende toernooi van de CDC Tour, terwijl ook Jim Long succesvol was.

CDC Tour 10

Het allerbeslissende weekend in Canada werd opgeluisterd met een matige opkomst. Maar 32 spelers waren afgereisd naar Ontario, waar de laatste drie toernooien van het jaar op het programma stonden. De hoofdrolspelers waren wel aanwezig, dus het beloofde alsnog een topweekend te worden. Danny Baggish kon al in het eerste toernooi op de zaterdag zijn WK-ticket vast gaan stellen, maar dan moest hij wel een paar rondes verder komen dan directe belager Alex Spellman.

Beide mannen haalden de kwartfinales, waarin Spellman verrassend onderuit ging tegen de sterk spelende Stowe Buntz (6-1). Baggish won wel, en dat van David Cameron (6-2). Cameron zag in zijn jacht op het Canadese WK-ticket zijn directe concurrent Jacob Taylor ook verliezen in deze ronde (6-2 tegen John Norman Jr.), waardoor hij het voordeel bleef behouden. Baggish stoomde vervolgens door naar de finale, waardoor hij het WK bijna niet meer kon ontgaan. Stowe Buntz was zijn tegenstander: de Amerikaan maakte de hele dag al indruk en rekende in de halve finale af met John Norman Jr. (7-5).

Buntz miste ten opzichte van Baggish nog heel wat ervaring en dat bleek wel in de finale. Baggish brak zijn landgenoot meteen, waarna hij ook zijn eigen leg hield. Beide mannen hielden vervolgens nog twee keer hun eigen legs, waarna ‘The Gambler’ er een klap op gaf. Hij brak Buntz en hield vervolgens zijn eigen leg, waardoor hij op 6-2 kwam. Buntz deed nog iets terug, maar met een 15-darter maakte Baggish het vakkundig af. Na een jaar afwezigheid verzekerde hij zich van een terugkeer naar ‘Ally Pally’ voor het PDC WK.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Danny Baggish: 90.89 / 47%
Stowe Buntz: 92.37 / 19%

Uitslagen
Kwartfinales
Matt Campbell 6-4 Gary Mawson
Danny Baggish 6-2 David Cameron
Stowe Buntz 6-1 Alex Spellman
John Norman Jr. 6-2 Jacob Taylor

Halve Finales
Danny Baggish 7-5 Matt Campbell
Stowe Buntz 7-5 John Norman Jr.

Finale
Danny Baggish 7-3 Stowe Buntz

CDC Tour 11

Het Amerikaanse WK-ticket was vergeven en dus ging nu de focus naar Canada. David Cameron en Jacob Taylor strijden om het plekje, en Cameron ging met een voorsprong van 10 punten de laatste twee toernooien in. Taylor had dus nog flink wat nodig, maar het ging al meteen mis in toernooi 11. De Canadees kwam tot een gemiddelde van 97.63, maar verloor alsnog van Ryan Vander Weit (5-4). Open spel dus voor Cameron, die zijn ticket zelfs al veilig kon stellen mocht hij de finale halen.

Lang leek dit ook te gebeuren. De winnaar van de Senior World Masters 2022 haalde zonder al te veel problemen de halve finale, maar zijn landgenoot Jim Long stopte hem hier (7-5). Toch lijkt het WK binnen: ‘Excalibur’ hoef op de zondag alleen maar op te komen dagen. In de andere halve finale nam Stowe Buntz wraak voor zijn verloren finale in het eerste toernooi van de dag. De Amerikaan was dit keer met 7-2 te sterk voor Danny Baggish.

Jim Long was een paar jaar geleden misschien wel de beste Canadese speler, maar tegenwoordig is hij wat afgegleden. Met een finaleplek in eigen land liet hij dan eindelijk weer zien nog uitstekend te kunnen darten. Tot de 3-3 ging het gelijk op in deze finale, maar daarna stortte Buntz compleet in. Long speelde allesbehalve geweldig, maar met legs in 21, 18, 20 en 16 haalde hij toch de titel binnen.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Jim Long: 80.27 / 37%
Stowe Buntz: 75.08 / 30%

Uitslagen
Kwartfinales
Jim Long 6-0 Justin Fawcett
David Cameron 6-3 Ryan Vander Weit
Danny Baggish 6-5 Alex Spellman
Stowe Buntz 6-3 Leonard Gates

Halve Finales
Jim Long 7-5 David Cameron
Stowe Buntz 7-2 Danny Baggish

Finale
Jim Long 7-3 Stowe Buntz

Order of Merit

Danny Baggish verzekert zichzelf van een plek op het WK, terwijl David Cameron dichtbij zijn debuut is. De Canadees hoeft alleen maar op te komen dagen om Jacob Taylor voor te blijven.

  1. Danny Baggish 110
  2. David Cameron 90
  3. Leonard Gates 77
  4. Jacob Taylor 74
  5. Alex Spellman 66
  6. John Norman Jr. 60
  7. Matt Campbell 60
  8. Larry Butler 58
Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *