Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Baggish

Baggish stunt tegen Lewis, Whitlock langs Labanauskas

In de middagsessie van dag 8 is het WK van start gegaan voor Adrian Lewis en Simon Whitlock. Lees hier alles terug van de afgelopen middag.

Brendan Dolan vs Edward Foulkes

Brendan Dolan begon de wedstrijd, omdat hij de bull wist te winnen. Dolan begon erg goed, want met een 13-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg kreeg Edward Foulkes 108 niet uit, waardoor Dolan via dubbel 3 de break plaatste. De set werd eenvoudig binnengehaald met een 105-finish en zo ging de Noord-Ier de pauze in met een 1-0 voorsprong.

Na de pauze begon Foulkes scherp aan de tweede set, met een 19-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg kreeg Foulkes 7 pijlen op de breaken, maar werden allemaal gemist. Uiteindelijk wist Dolan met veel geluk op 1-1 te komen. De Japanner vergat de leg snel en hield met een knappe 14-darter wederom zijn eigen leg. Met een 17-darter maakte Dolan er 2-2 van, nadat Foulkes een 72-finish miste voor de set. In de vijfde leg gooide Dolan een belabberde leg, waardoor Foulkes via dubbel 10 de set pakte.

Na de tweede en laatste pauze begon Dolan goed, met een 14-darter pakte hij de eerste leg. Met een 19-darter antwoordde Foulkes goed en maakte er 1-1 van. Foulkes wist in de derde leg geen enkele triple te gooien, hierdoor hield ‘The History Maker’ met een 64-finish zijn eigen leg. Een leg later kreeg de Noord-Ier twee setkansen, maar dubbel 4 en dubbel 2 werden gemist. Hierdoor hield Foulkes in 16 darts zijn eigen leg. In een spannende beslissende leg miste Foulkes tops voor een 72-finish voor de set, waarna Dolan via dubbel 4 toch zijn eigen leg hield.

Foulkes begon aan de vierde set, maar leverde voor de tweede keer zijn eigen leg in. Dolan plaatste meteen de break door 88 uit te gooien via de bull. Met een 18-darter verzilverde hij vervolgens de break en kwam op matchpoint. In de derde leg kreeg Foulkes nog één kans om in de wedstrijd te blijven, maar een 76-finish werd gemist op tops. Met één pijltje op tops verzekerde Dolan zich voor de derde ronde, een 3-1 overwinning in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Brendan Dolan: 90,69 / 39,29%
Edward Foulkes: 84,00 / 25%

Joe Cullen vs Wayne Jones

De tweede wedstrijd van de middag werd begonnen door Wayne Jones, maar zag Joe Cullen met een 82-finish meteen breaken. Cullen verzilverde de break in de tweede leg met een 17-darter, nadat Jones een 70-finish miste op de bull. Ook in de derde leg kreeg Jones pijlen op de dubbel, tops werd twee keer gemist. Dit keer wist Cullen opnieuw te profiteren, met een 90-finish pakte Cullen de set van zijn landgenoot af met 3-0.

Beide heren kwamen goed uit de pauze, beide heren gooiden een 180’ers. Met een 91-finish in 12 darts hield Cullen zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde Cullen ook een maximale score en brak in 17 darts naar 2-0. In de derde leg kreeg Cullen 4 darts, maar werden allemaal gemist. Hierdoor brak Jones via dubbel 18 terug. Jones verzilverde de break ook, dit deed de Engelsman met een 11-darter. In de beslissende leg gooide ‘The Rockstar’ zijn vierde 180’er van de wedstrijd, waardoor hij uiteindelijk met een 16-darter op een 2-0 voorsprong in sets kwam.

Jones begon na de laatste pauze aan de derde set, hij hield zijn eigen leg in 16 darts. Cullen antwoordde geweldig, hij bracht de stand op 1-1 met een 13-darter. In de derde leg miste ‘The Wanderer’ twee pijlen op de dubbel, waardoor Cullen via dubbel 8 de break plaatste en op matchpoint kwam. Met een 68-finish maakte Cullen een einde aan de wedstrijd, een 3-0 overwinning in sets levert een plaats in de derde ronde op.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 94,59 / 31,03%
Wayne Jones: 88,78 / 27,27%

Simon Whitlock vs Darius Labanauskas

In de derde partij van de middag mocht Darius Labanauskas beginnen. Hoewel dit een veelbelovende partij was, begonnen beiden spelers stroef aan de partij. Hierdoor kon Simon Whitlock de eerste leg via een 18-darter pakken, dit was nog een break ook. Na deze leg werd Labanauskas wakker en begon hij te scoren. In de tweede leg wist Labanauskas gelijk terug te breaken met een 104-finish. Omdat Simon Whitlock het niet lukte om 15-darters te gooien kon Labanauskas de eerste set eenvoudig naar zich toe trekken. In zijn eigen leg, stond Labanauskas na vier beurten op de dubbel en mocht het uitgooien en in de vierde leg wist hij weer te breaken met een 115-finish.

In de eerste set gooide Labanauskas drie keer over binnen 15 pijlen uit, dat lukte hem in de tweede set niet. Simon Whitlock wist zijn niveau ook nog eens op te krikken en hierdoor pakte Whitlock het initiatief in zijn set. De eerste twee legs wist Whitlock nog niet te overtuigen, maar hij kreeg eerst 18 pijlen om te breaken. In de tweede leg gaf Whitlock zes beurten aan Labanauskas om te breaken. Toen was het tijd voor Whitlock om beter te gooien, hij gooide een 120-finish voor de 2-1 en hij pakte de set met een 13-darter. Zo trok Whitlock de stand weer gelijk.

Simon Whitlock begon beter en beter te scoren en het niveau van Labanauskas ging steeds ietsjes achteruit. Whitlock wist in deze set een keertje niet af te ronden binnen 15 pijlen, dit strafte Labanauskas dan nog wel af, maar voor de rest was de set voor Whitlock. Bij een 1-1 in deze set produceerde Whitlock een 13-darter en een 12-darter om de set te pakken. Zo leek Whitlock toch eenvoudig naar de overwinning te gaan, want de volgende set was ook nog van hem.

Toch wist Labanauskas tegen te stribbelen. Whitlock wist aan het begin van de set weer geen 15-darters te gooien. Whitlock gaf Labanauskas vijf beurten om te breaken en dat deed hij met een 13-darter, vervolgens kreeg Labanauskas 16 pijlen om de leg te houden en zo stond Labanauskas 2-0 voor in sets en kan hij een beslissende set afdwingen. Omdat Simon Whitlock twee legs binnen de 15 pijlen af wist te ronden, kwam er een beslissende leg. Na twaalf pijlen stond Whitlock keurig op 36, maar dit was niet genoeg. Labanauskas stond op 164 en dat ging uit voor een 12-darter.

Whitlock wist Labanauskas dus niet af te schudden. Hij was scorend veel sterker maar Labanauskas gooide veel beter richting de finishes. In de beslissende set wist Whitlock eindelijk uit te lopen. Hij begon de set met een prachtige 10-darter voor de break. In de tweede leg kreeg hij nog wel 16 pijlen. In de laatste leg liep Whitlock ook weer heel ver uit, na tien pijltjes stond hij op een dubbel. Hij had heel veel moeite om de wedstrijd af te ronden, hij miste zes matchdarts en gaf Labanauskas zelfs nog een laaste kans op 120. Labanauskas miste en de zevende matchdart van Whitlock ging erin. Whitlock wist te overtuigen en was scorend veel sterker dan Labanauskas.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Simon Whitlock: 101.52 / 34.38%
Darius Labanauskas: 95.5 / 42.11%

Adrian Lewis vs Danny Baggish

De vierde partij van de middagsessie ging tussen Adrian ”Jackpot” Lewis en Danny ”The Gambler” Baggish. Adrian Lewis mocht de wedstrijd beginnen. Beide heren begonnen goed aan de wedstrijd. Al was het wel dat Baggish de eerste leg pakte van de wedstrijd met een 14-darter. In de tweede leg miste Lewis drie pijlen op een dubbel, waardoor Baggish de 2-0 voorsprong kon pakken door dubbel 10 te gooien met zijn tweede pijl. In de derde leg miste Lewis een 114-finish om nog op 2-1 te komen, maar de laatste pijl miste hij op dubbel 20 waardoor Baggish dubbel 10 in één pijl uitgooide. ”The Gambler” pakte de eerste set.

Baggish mocht de tweede set beginnen. In de eerste leg miste Lewis een 113-finish om op 1-0 voorsprong te komen, maar die miste hij op dubbel 20. Baggish stond ondertussen al te wachten op dubbel 10, en die raakte hij ook met zijn tweede pijl. In de tweede leg miste Baggish een 90-finish om op 2-0 voorsprong te komen, maar uiteindelijk won Lewis zijn eerste leg van de wedstrijd met een 17-darter. In de derde leg werd veel dubbel gemist door beide heren, maar uiteindelijk pakte Baggish die leg met een 27-darter. De vierde was al iets beter van beide heren, maar Baggish pakte de tweede set naar zich toe met een 79-finish.

Lewis mocht de derde set beginnen. Lewis pakte dan ook zijn tweede leg van de wedstrijd. Hij kwam in de derde set op 1-0 voorsprong. De tweede leg van de derde set ging naar Baggish met een 13-darter. Lewis pakte daarna de derde leg met een 84-finish. Een leg later pakte Lewis de derde set van de wedstrijd met een 127-finish.

In de eerste leg van de vierde set had Lewis een goeie leg. Hij kwam namelijk op 1-0 voorsprong met een 11-darter. De tweede leg trok Lewis ook naar zich toe met een 16-darter. In de derde leg gooide Baggish de hoogste finish van het toernooi, namelijk een 170-finish. Baggish stond nog wel 2-1 achter, maar een leg daarna gooide Baggish een 91-finish uit om op een 2-2 gelijke stand te komen. Lewis miste in de vierde leg twee setdarts voor 2-2. Nu hadden we twee mogelijkheden. Of Lewis komt terug tot 2-2 in sets of Baggish wint de wedstrijd met 3-1. Het laatste scenario gebeurde, Baggish gooide een goede eigen leg en versloeg Lewis daardoor met 3-1 in sets!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Adrian Lewis: 92.73 / 21.43 %
Danny Baggish: 93.39 / 38.46 %

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *