Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Barney is ondanks sterk spel niet opgewassen tegen Smith

Van Barneveld is back! Maar wat kunnen we verwachten van de legendarische Nederlander? De Grand Slam of Darts zal een ideale test worden naar het WK toe. Michael Smith is de eerste tegenstander van ‘Barney’ en bleek een gevaarlijke tegenstander.

Raymond van Barneveld mocht aan de wedstrijd beginnen. Het lukte de Hagenaar niet om binnen 15 pijlen uit te gooien, waardoor Michael Smith de eerste leg al direct wist af te snoepen via dubbel 18 (0-1). De Engelsman leek snel naar de 0-2 te gaan, maar hij miste drie pijlen op tops wat Van Barneveld de kans gaf om een sterke 122-finish via de bullseye uit te gooien (1-1). Het publiek ging los.

Scorend was Van Barneveld misschien niet de beste aan het begin van de wedstrijd, maar een precieze pijl op de dubbel maakte veel goed. Opnieuw werd de bullseye geraakt door ‘Barney’, die 86 uitgooide om de voorsprong te pakken (2-1). Michael Smith pakte snel zijn eigen leg op via dubbel 20 (2-2), maar de spanning in de wedstrijd was merkbaar.

Twee missers op tops van Barney gaven de kans aan Smith op via datzelfde vakje de voorsprong te pakken met een break (2-3). Aanzetten geblazen voor Van Barneveld. Hij hielt zich dan ook kalm en gooide op een cruciaal moment 64 uit (3-3). Michael Smith leek ontdaan door de opkomst van zijn tegenstander in de loop van de wedstrijd een gooide minder triples dan nodig. De Nederland kreeg alle tijd om naar dubbel 16 te werken en pakte de voorsprong (4-3). Met een 11-darter vocht Smith zich terug tot de last leg decider (4-4).

Na een matige twee beurten van Van Barneveld werd de weg lang naar legwinst. Smith scoorde goed en gooide zelfs bijna 170 uit. De beurt erna triompfeerde Smith alsnog via dubbel 10 (4-5). Een sterke wedstrijd van Van Barneveld, maar het bleek helaas niet goed genoeg voor de winst.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Raymond van Barneveld: 96.48 / 50.0%
Michael Smith: 100.43 / 41.7%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *