Barney ziet afscheid in Nederland in duigen vallen!

Zondagmiddag werden de kwartfinales van de World Series of Darts gespeeld. Het was een memorabele middag worden met spektakel en bijzondere momenten. Noppert en van Gerwen ging door. Aan het laatste toernooi in Nederland kwam een eind voor van Barneveld.

 

Mesur Suljovic – Krzysztof Ratajski
Mensur mocht de wedstrijd aanvangen en begon direct sterk. Hij brak Ratajski direct in de tweede leg met een 119 finish en liep snel uit naar een 3-0 voorsprong. De vierde leg kwam Ratajski op het bord met een 18 darter voor de 1-3. Suljovic leek de eerste pauze in te gaan met een 4-1 voorsprong maar miste drie keer dubbel 12 waarop Ratajski in stapte en de rebreak pakte in 16 darts en zo met nog maar 1 leg achterstand de pauze in ging.
Na de eerste pauze brak Ratajski direct “the Gentle” waardoor de stand weer in evenwicht kwam met 3-3. De heren bleven aan elkaar gewaagd waarbij zowel Suljovic als Ratajski niet het niveau haalden wat men van hen kon verwachten. Tevens bleven beide spelers nogal wat dubbels missen waardoor de tweede pauze werd in gegaan werd met 5-5.
In de derde sessie vielen de breaks als rijpe appelen. In de elfde leg brak Ratajski de Oostenrijker wederom met een knappe 124 finish waar de “Polish Eagle” voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam met 6-5. Aangezien er nog drie breaks volgenden kwam de stand op 7-7. In de 15e leg behield Suljovic weer eens zijn eigen leg waardoor de stand op 8-7 kwam. Ratajski kwam in 12 darts terug op 8-8.  Suljovic mistte drie darts voor de voorsprong maar zag Ratajski 1 darts missen voor de dubbel 16 waarop de Oostenrijker alsnog de leg pakte en op matchpoint kwam. Ratajski kwam gelijk met een prachtige 161 finish terwijl de Suljovic wachtte op 46. Suljovic mocht de beslissende leg starten. De beslissende leg pakte een gedecideerde Suljovic in 14 darts en stond daarmee in de halve finale van vanavond.

Michael van Gerwen – Jonny Clayton
Clayton begon direct als een wervelwind en brak Van Gerwen in 12 darts met een 121 en behield zijn eigen leg in 15 darts. Beide spelers behielden vervolgens hij eigen legs tot de pauze waardoor Clayton de eerste pauze in ging met een 3-2 voorsprong met beide spelers ruim boven de 100 gemiddeld.
Tot aan de achtste leg kregen de spelers geen kans om hun tegenstander te breken. In de achtste leg mistte Clayton 2 darts op dubbel 16 waarop van Gerwen met een 132 finish de break pakte en voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding ging met 5-4. Clayton behield vervolgens zijn eigen leg waardoor de de stand met 5-5 in evenwicht was bij de tweede pauze. Na de pauze behielden beide spelers hun eigen legs waarop Michael van Gerwen zijn vermaarde hogere versnelling inschakelde en de volgende vier legs pakte in 15, 12, 14 en 13 darts zonder dat Clayton een dart op een dubbel kreeg. Hierdoor won Van Gerwen toch nog enigszins eenvoudig de wedstrijd met 10-6.

Ian White – Danny Noppert
Ian White mocht de wedstrijd beginnen en behielden hun eigen legs tot 2-1. White kreeg vervolgens 2 darts op dubbel 16 om Noppert te breken maar liet dat na waardoor de sympathieke Fries 2-2 maakte. Noppert maakte overtuigend in 13 darts de 3-2 voor de pauze.
Na de pauze bleven de spelers aan elkaar gewaagd maar gingen de legs met de spelers mee tot 5-3 voor Noppert. Noppert brak vervolgens White voor de tweede keer in 15 darts en kwam daardoor op 6-3. “Noppie” liep vervolgens eenvoudig weg naar 8-3 en kreeg darts voor de 9-3. Deze kans pakte de Fries niet waarop White 4-8 maakte. De volgende leg kreeg Noppert wederom kansen maar mistte deze kansen waardoor “The Diamond” terug kwam tot 5-8. De 14e leg is dan eindelijk voor Noppert die zodoende op matchpoint (9-5) kwam. White behield vervolgens zijn eigen leg voor de 6-9 waarop Noppert de volgende leg mocht beginnen. De 16e leg kreeg Noppert 9 matchdarts maar wist deze niet te benutten waardoor White terug kwam tot 7-9. De volgende leg kwam Noppert er niet aan te pas waardoor de stand 8-9 werd, Wederom mocht Noppert de leg starten voor de wedstrijd. Noppert leek de wedstrijd eindelijk te beslissen door na 13 darts op dubbel 18 te staan. Helaas voor de Fries mistte hij wederom 4 matchdarts waardoor White de 9-9 maakte en er zo een beslissende leg de winnaar moest beslissen. Ian White mocht de laatste leg starten maar zag direct Noppert starten met een 180. Noppert mag na vier beurten de wedstrijd beslissen vanaf 78 en tegen misschien wel ieders verassing in gooit hij deze met zijn 15e matchdart uit op dubbel 6 om zo vanavond de halve finale te mogen gooien.

Dave Chisnall – Raymond van Barneveld
Beide spelers behielden eenvoudig hun legs voor een 1-1 tussenstand. Van Barneveld kreeg in de derde leg 1 dart voor de break maar mist deze kans niet te benutten waardoor Chisnall de leiding weer nam met 2-1. In de volgende leg kregen beide spelers kansen voor de leg maar Chisnall wist zijn eigen leg toch te behouden en zo met een 3-2 voorsprong de pauze in te gaan.
“Barney” wist na de pauze de 3-3 te maken waarna de volgende leg “Chizzie” vanaf 92 twee beurten kreeg om uit te gooien. Dat deed hij niet waarop Van Barneveld de break plaatste voor de 4-3 voorsprong. Barney liep vervolgens uit naar 5-3 maar mistte de negende leg een 170 finish om drie legs voor te komen. Chisnall behield zijn leg om terug tot 4-5 komen. “Barney” maakt de 6-4 en mistte de volgende leg 1 dart voor wederom een grotere voorsprong. Chisnall pakte deze kans en kwam terig tot 5-6. Van Barneveld maakte eenvoudig 7-5 waarna hij wederom een dart mistte voor een drie legs voorsprong. Enigszins verrassend wist Chisnall ineens Barney te breken om zo de stand weer in evenwicht te brengen tot 7-7. In 11 darst pakte Chisnall sinds lange tijde voorsprong met 8-7. “Barney” kwam langszij met een 18 darter voor de 8-8. Chisnall kwam onbedreigd in 15 darts op matchpoint. Van Barneveld staat na vier beurten op een 144 finish maar ziet “Chizzie”op 127 staan. De momentum bleef bij Chisnall die 127 via de bull wist uit te gooien om zo Van Barneveld als laatste te verslaan in Nederland.

Deel met:


Plaats een reactie