Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Bastiaansen, Brussel en Van Bijnen winnen Dutch Open

Ook bij de jeugd werden de finales gespeeld op het grote podium in de Bonte Wever te Assen. De middag begon met meisjes, waarna de aspiranten in actie mochten komen. De junioren mochten het jeugdgedeelte afsluiten.

Meisjes
Layla Brussel behaalde de finale door onder andere Katie Sheldon, Julie Sengers, Maud Meijer en Lynn Hoekstra te verslaan. Rosanne van der Velde behaalde de finale door Kyana Frauenfelder, Annick Sonnichsen en Chantal Tessin te verslaan. Topfavoriet Lerena Rietbergen werd al vroeg in het toernooi uitgeschakeld door Annick Sonnichsen.

Een wedstrijd tussen twee ervaren dames. Rosanne van der Velde mocht het opnemen tegenover Layla Brussel. Toch was de finale erg matig. In de eerste leg ging het scorend met Van der Velde erg goed, maar wist ze de dubbels niet te raken. Nadat Brussel ook handenvol aan dubbels miste, lukte het haar wel de uiteindelijke dubbel te raken en dus de eerste leg te pakken. In de tweede leg was Rosanne van der Velde scorend weer wat minder, waardoor Brusel 2-0 kon maken. Van der Velde kon nog wel 2-1 maken, maar kon Brussel niet weerhouden 3-1 te maken. Layla Brussel is dus winnaar van de Dutch Open bij de meisjes.

Aspiranten
Pim van Bijnen bereikte de finale door o.a. Sebastian Bech, Massimo Balsamo en Karsten Boelens te verslaan. Daan Beerdink had een overduidelijke betere loting. Hij bereikte de finale door Jesse van Meerveld, Matthijs Attema en Tim van den Berg te verslaan.

Een wedstrijd tussen Pim van Bijnen en Daan Beerdink. Van Bijnen stond zijn mannetje, letterlijk. Van Bijnen was de volwassen darter, terwijl Beerdink de echte aspirant was. Van Bijnen had ook geen enkele moeite met Beerdink en kwam dus heel gemakkelijk met 1-0 voor. Ook de tweede leg pakte Van Bijnen de leiding en gooide met een 124-finish de tweede leg binnen. Ook in de derde leg gooide het jonge talent verder. Van Bijnen begon met twee 140’ers en ondertussen stond hij ruim 90 gemiddeld te gooien, wat een echte prestatie is. Via dubbel 7 pakte Van Bijnen de derde leg en dus de winst van de Dutch Open bij de junioren.

Junioren
Een wedstrijd tussen Daan Bastiaansen en James Beeton. Twee verrassende finalisten dus. Bastiaansen had het niet altijd even makkelijk in de vandaag gespeelde voorrondes. Zo win hij nipt van Sytze Terpstra (3-2) en het Duitse talent David Schlichting (3-2). Van Gian van Veen won hij iets makkelijker (3-1), waardoor de nummer 1 van de WDF-ranking bij de jeugd de finale behaalde.

De Engelsman James Beeton had ook een behoorlijke tegenstand onderweg het toernooi. Hij won zonder enige moeite van grote Nederlandse talenten. Owen Roelofs werd met 3-0 verslagen en ook Keanu van Velzen, Dutch Open kampioen van 2018, werd met 3-0 verslagen. Ook de halve-finale werd zonder een leg te verliezen, gewonnen. James Beeton won met 3-0 van Jurjen van der Velde. Marcel Bus was de enige speler die van Beeton een leg kon pakken. De finale liep toch anders dan verwacht.

Daan Bastiaansen begon erg sterk aan de wedstrijd, terwijl Beeton juist heel erg zwak begon. De Engelsman kon in de eerste paar beurten geen enkele triples vinden en stond dan ook op enorme achterstand in de eerste leg. Bastiaansen pakte de eerste leg gemakkelijk (1-0). Ook in de tweede leg kon Beeton niet aanhaken bij Bastiaansen. Via dubbel 6 harkte het talent ook de tweede leg binnen (2-0). In leg nummer 3 kwam Beeton meer op stoom. Hij pakte de leg hierom ook (2-1). Dit liet Bastiaansen niet gebeuren en prikte op een belangrijk moment dubbel 10 erin (3-1). Hierna pakte Beeton nog wel een leg, maar Bastiaansen mocht het afmaken (4-2). Daan Bastiaansen is dus nieuwe Dutch Open kampioen bij de junioren.

 

Image courtesy of FOTO: Pim Huberts (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *