Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Owen Bates

Bates pakt tourkaart en WK-ticket, Hurrell wint

Owen Bates heeft op een bizarre manier een tourkaart en een WK-ticket gepakt tijdens het laatste Challenge Tour-toernooi van het seizoen. James Hurrell won het toernooi. Lees hier meer.

Voorafgaand het laatste Challenge Tour-toernooi van het seizoen waren er vijf spelers in de race om de laatste tourkaart en WK-ticket via de Challenge Tour Order of Merit te bemachtigen, Berry van Peer had zich zaterdag al verzekerd. John Henderson stond in ‘pole-position’, maar verloor bij al bij de laatste 64 waardoor er een opening ontstond voor drie spelers. Christian Kist verloor ook bij de laatste 64, waardoor Owen Bates, Cameron Crabtree en Andy Boulton met een finaleplaats de tweede plaats konden overnemen.

Alle drie spelers bereikten de laatste 16, maar dat werd het eindstation voor Crabtree (5-1 nederlaag tegen Darryl Pilgrim) en Boulton (5-1 nederlaag tegen Thibault Tricole). Bates was de enige bedreiging nog voor Henderson om een tourkaart en een WK-ticket te pakken. Met een nipte 5-4 overwinning op Peter Jacques bereikte de jonge Engelsman ook de halve finales, en was dus één wedstrijd verwijderd. In de halve finale nam het op tegen Michael Warburton. Warburton leek de de droom van Bates uiteen te spatten door 4-1 voor te komen, maar zag de Engelsman helemaal terug komen tot 4-4. In de beslissende leg kreeg Warburton meerdere matchdarts, maar miste. Bates produceerde een hele knappe 80-finish onder druk om de finale te bereiken, maar belangrijker nog om zijn tourkaart en een startbewijs voor het PDC WK veilig te stellen.

De titel ging uiteindelijk naar James Hurrell. De Engelsman wist op weg naar de finale o.a. Jelle Klaasen, John Henderson en Max Hopp te verslaan. In de finale versloeg hij Bates met 5-2 om zijn eerste PDC-titel op zijn naam te schrijven.

Uitslagen

Kwartfinales
James Hurrell 5-2 Steve Haggerty
Darryl Pilgrim 5-1 Andy Jenkins
Michael Warburton 5-2 Thibault Tricole
Owen Bates 5-4 Peter Jacques

Halve finales
James Hurrell 5-2 Darryl Pilgrim
Owen Bates 5-4 Michael Warburton

Finale
James Hurrell 5-2 Owen Bates

Eindstand Challenge Tour

  1. Berry van Peer 13350
  2. Owen Bates 9700
  3. John Henderson 9525
  4. Andy Boulton 8850
  5. Cameron Crabtree 8850
  6. Christian Kist 7625
  7. Dom Taylor 6200
  8. James Hurell 6200
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *