Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves

Beau Greaves domineert direct op Women’s Series

Beau Greaves heeft bij haar terugkeer op de Women’s Series meteen laten zien wat voor klasse zij in huis heeft. Beide titels werden gewonnen door de 18-jarige wereldkampioen.

Women’s Series 13

Alle ogen waren bij de start van het vierde Women’s Series-weekend maar op één speelster gericht: Beau Greaves. Voor het eerst in twee jaar verscheen de wereldkampioen bij de vrouwen op een PDC toernooi en meteen waren de verwachtingen torenhoog. Met een gemiddelde van 85 liet ze in haar eerste wedstrijd meteen zien waarom.

Door de afwezigheid van Fallon Sherrock en Lisa Ashton (die het eerste toernooi miste vertraging van haar vlucht) lagen er ook kansen voor andere speelsters. Mikuru Suzuki en Aileen de Graaf hoopten optimaal te profiteren. Beide dames haalden de kwartfinale, waarin ze elkaar troffen. Suzuki bleek de sterkste in een goeie pot (4-3). Ook Katie Sheldon liet weer van haar horen met een plek in de halve finale én goed spel. De finale zat er niet in: Suzuki stak hier een stokje voor. De Japanse hoopt volgend jaar wel de Women’s World Matchplay te halen en zette hiermee een goede eerste stap. Tot niemands verbazing was Greaves haar tegenstander in de eindstrijd: de Engelse rekende in de halve finale af met de verrassende Iselin Hauen uit Noorwegen, maar eerder had zij met sterke gemiddeldes ook al afgerekend met Lorraine Winstanley en de sterk spelende Noa-Lynn van Leuven (2x 4-2).

Beide dames wonnen hun eigen leg, waardoor er hoop was op een spannende finale. Dit bleef echter bij hopen. Greaves liet zien een maatje te sterk te zijn voor Suzuki. Met legs in 18, 14, 17 en 19 liet ze haar tegenstander amper in de buurt komen, waardoor een titel meteen een feit was. Voor de 18-jarige was het haar eerste titel bij de PDC: ongetwijfeld de eerste van velen.

Beau Greaves: 84,98 / 38%
Mikuru Suzuki: 77,91 / 13%

Women’s Series 14

Lisa Ashton was ondertussen aangekomen op locatie, waardoor zij ook de strijd aan kon gaan met Greaves. Ondanks de moeilijke reis kende ze niet al te veel problemen tot de kwartfinale in het tweede toernooi van de dag: de gemiddeldes lagen dan wel lager dan die van Greaves, maar ze kwam nooit echt in de problemen. Aileen de Graaf kwam dat in haar eerste wedstrijd wel al. Een ongelukkige loting koppelde haar in de eerste ronde aan Deta Hedman, die de Nederlandse met 4-2 versloeg.

Uiteindelijk was het niet Lisa Ashton maar Mikuru Suzuki die de finale haalde. Ashton kwam in hun wedstrijd nog wel met 4-3 voor, maar kon de partij niet uitgooien. Suzuki kon zo dus al spreken van een geslaagd weekend, al zou ze nu wel graag de titel pakken. De Japanse had een ronde eerder ook al afgerekend met een prima spelende Priscilla Steenbergen (4-3). Wie was haar tegenstander, zou u denken? Natuurlijk, het was Beau Greaves. Met een gemiddelde van bijna 94 versloeg zij in haar kwartfinale nipt de Duitse Stefanie Rennoch, die er gewoon een beslissende leg uit had gesleept. In de halve finale was dit keer Laura Turner het slachtoffer (5-2).

Suzuki was uit op wraak en nam brutaal de leiding in de tweede finale van de dag. Toch ging het ook hier al snel fout: Greaves won drie legs op rij, de derde leg van deze reeks was zelfs een 10-darter. Met een 13-darter liet Suzuki ook nog zien te kunnen darten, maar ook hier zat er geen titel in. Met legs in 13 en 14 pijlen maakte Greaves het vakkundig af. De Engelse heeft nu al de Women’s Series in haar greep.

Beau Greaves: 94,21 / 42%
Mikuru Suzuki: 88,64 / 29%

Nederlanders

Noa-Lynn van Leuven en Priscilla Steenbergen maakten op de zaterdag de meeste indruk van onze landgenoten. Beide speelsters haalden twee keer de kwartfinale. Van Leuven zorgde in het tweede toernooi van de dag voor de grootste stunt door Deta Hedman te verslaan met een gemiddelde van bijna 83. Aileen de Graaf noteerde ook een kwartfinale, dit tijdens het eerste toernooi van de dag.

Order of Merit

Lisa Ashton blijft ruim aan kop en heeft met haar plek in de halve finale haar voorsprong nog wat verder uitgebreid. Beau Greaves komt binnen op plek 9 en hoopt het Fallon Sherrock nog moeilijk te gaan maken voor een plek op het WK.

  1. Lisa Ashton 8500
  2. Fallon Sherrock 5800
  3. Lorraine Winstanley 3900
  4. Aileen de Graaf 3550
  5. Laura Turner 2700
  6. Rhian Griffiths 2500
  7. Mikuru Suzuki 2450
  8. Katie Sheldon 2400
  9. Beau Greaves 2000
  10. Chloe O’Brien 1600
Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *