Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Rhian O'Sullivan

Beau Greaves en Rhian O’Sullivan winnen op de Women’s Series

Beau Greaves en Rhian O’Sullivan hebben Women’s Series 5 en 6 gewonnen. Greaves haalde opnieuw twee finales, maar moest het dit keer doen met één titel. Lees hier meer.

Het Women’s Series weekend begon rond 11:00 uur Nederlandse tijd met ruim 118 spelers. Beau Greaves was opnieuw enorm sterk. Met gemiddeldes van o.a. 97,101 en 106 bereikte ze de finale door slechts vijf legs te verliezen. In de finale trof ze Fallon Sherrock, die ook erg sterk oogde. De finale begon met een 14-darter van Greaves. In de tweede leg viel een camera om en moest de wedstrijd worden stilgelegd. Na een onderbreking van ongeveer een half uur werd de finale hervat. Nadat Sherrock er met een 64-finish 1-1 van maakte, won Greaves drie legs op een rij in twee keer 15 pijlen en één keer in 17 pijlen voor een 4-1 voorsprong. De resterende twee legs gingen met de darts mee, waardoor ‘Beau n’Arrow’ met een 116-finish haar vierde Women’s Series-titel van 2023 pakte.

Ook in het tweede toernooi van de dag was de 19-jarige Greaves moeilijk te verslaan. Mede door overwinningen op Priscilla Steenbergen (4-1), Fallon Sherrock (5-1) en Aileen de Graaf (5-1) bereikte ze nogmaals een finale. In de finale was Rhian O’Sullivan de tegenstander, die in de halve finales Trina Gulliver versloeg. De finale werd sterk gestart door de Welshe, ze won de eerste twee legs met o.a. een 114-finish. Greaves herstelde de zaken snel door drie legs op rij te pakken. Ze kon dit niet doortrekken. Met een 14-darter kwam O’Sullivan langszij voor 3-3. Legs 7 bleek cruciaal te zijn, Greaves miste zes pijlen op de dubbel om op matchpoint te komen. O’Sullivan stapte in door dubbel 16 te raken voor de break; 4-3. Een leg later maakte ze het vakkundig af, een 16-darter leverde haar eerste Women’s Series-titel op.

De beste Nederlander was Anca Zijlstra met twee keer een plek bij de kwartfinales. Aileen de Graaf haalde in het tweede toernooi de halve finales.

Uitslagen

Women’s Series 5
Kwartfinales
Fallon Sherrock 5-1 Robyn Byrne
Kirsty Hutchinson 5-1 Aoife McCormack
Lisa Ashton 5-0 Lindsey Ashton
Beau Greaves 5-0 Anca Zijlstra

Halve finales
Fallon Sherrock 5-1 Kirsty Hutchinson
Beau Greaves 5-2 Lisa Ashton

Finale
Beau Greaves 5-2 Fallon Sherrock

Women’s Series 5
Kwartfinales
Beau Greaves 5-1 Fallon Sherrock
Aileen de Graaf 5-1 Michelle Andrews
Rhian O’Sullivan 5-0 Anca Zijlstra
Trina Gulliver 5-2 Mikuru Suzuki

Halve finales
Beau Greaves 5-1 Aileen de Graaf
Rhian O’Sullivan 5-3 Trina Gulliver

Finale
Rhian O’Sullivan 5-3 Beau Greaves

Stand Women’s Series

Beau Greaves heeft haar nummer 1 positie flink verstevigd door haar twee finaleplaats, inclusief een titel. Rhian O’Sullivan is door haar eerste titel opgeklommen naar plaats drie en doet nu helemaal mee om een WK-plek. De top twee aan het einde van het seizoen kwalificeren zich immers voor het PDC WK.

  1. Beau Greaves 9300
  2. Mikuru Suzuki 4400
  3. Rhian O’Sullivan 4000
  4. Fallon Sherrock 2200
  5. Kim Holden 1800
  6. Robyn Byrne 1400
  7. Lisa Ashton 1350
  8. Kirsty Hutchinson 1300
Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *