Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves

Beau Greaves imponeert: Tien op een rij

Beau Greaves kan niet verliezen op de Women’s Series! Afgelopen zaterdag won ze opnieuw twee titels, wat nu in totaal op tien op een rij neerkomt en daarmee 66 wedstrijden ongeslagen is. Lees hier meer.

Women’s Series 1

Zaterdagochtend begon een nieuw jaar van de Women’s Series, met een recordaantal van 138 deelnemers. De complete top van het dames darten was aanwezig in Leicester; Beau Greaves, Fallon Sherrock, Lisa Ashton, Aileen de Graaf, Rhian O’Sullivan etc.

Ashton kende geen goede start aan het nieuwe seizoen, ze verslikte zich bij de laatste 64 in een goed spelende Kirsi Viinnikainen die met een gemiddelde van 86 met 4-2 won. De recente Dutch Open-winnares De Graaf, miste bij de laatste 16 teveel dubbels en werd met 4-1 uitgeschakeld door O’Sullivan.

In de kwartfinales stond de klassieker van het dames darts op het programma, Beau Greaves tegen Fallon Sherrock. Beide dames gooiden een gemiddelde van rond de 87, maar het was de 19-jarige die met 4-1 won. Dit vervolgde ze met een whitewash-overwinning op Adriana van Wijgerden-Vermaat voor een plaats in de finale. Daarin trof ze opnieuw Mikuru Suzuki. De Japanse was eerder op de dag al te sterk voor o.a. Trina Gulliver, Noa-Lynn van Leuven, Corrine Hammond en Rhian O’Sullivan.

In de finale gingen de eerste 6 legs met de darts mee, waaronder twee 14-darters van Suzuki en een 15-darter van Greaves. In de zevende leg plaatste Greaves toch de broodnodige break, met een 81-finish in 11 darts kwam ze op matchpoint. Een leg later maakte ze het meteen af, in 18 darts won ze haar negende Women’s Series-titel op een rij!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Beau Greaves: 94,34 / 45%
Mikuru Suzuki: 86,82 / 38%

Women’s Series 2

Aan het tweede toernooi van de dag begonnen 136 dames. Van Wijgerden-Vermaat kon haar goede prestatie van het eerste toernooi niet doorzetten, ze verloor in haar openingspartij met 4-3 van Natalie Gilbert. Ook Kirsty Hutchinson overleefde haar eerste wedstrijd niet.

Voor de rest vielen er weinig verrassingen in de beginfase van het toernooi. Bij de laatste 32 zat de dag erop voor Aileen de Graaf, ze verloor verrassend met 4-2 van Kim Holden en had toch wat meer verwacht qua resultaten op de eerste dag. Lorraine Winstanley en Maria O’Brien verloren ook in dezelfde ronde. Het leek erop dat er een halve finale zou komen tussen Ashton en Sherrock, maar dit gebeurde niet. Sherrock liet haar flink verrassen bij de laatste 16, Angela Kirkwood versloeg haar met duidelijke cijfers; 4-1. Deta Hedman verloor bij de laatste 16 in een beslissende leg tegen Suzuki.

Uiteindelijk bleven Mikuru Suzuki, Beau Greaves, Kim Holden en Lisa Ashton over in de halve finales. Greaves en Suzuki troffen elkaar voor de tweede keer vandaag, opnieuw bleek ‘Beau ‘n’ Arrow’ een maatje te groot te zijn voor de Japanse. Met een gemiddelde van 90 werd er met 5-1 gewonnen. In de finale trof ze niet Ashton, maar Holden. Na overwinningen op Roos van der Velde en Aileen de Graaf werd Ashton in de halve finales met 5-4 verslagen.

Beau Greaves begon scherp aan het tiende Women’s Series-finale op een rij. Mede dankzij een 97-finish had ze al snel een 2-0 voorsprong in handen. In de derde leg kreeg Kim Holden vier pijlen op tops om meteen terug te breaken, maar miste. Greaves kon hierdoor met een 67-finish alsnog haar eigen leg houden. Deze klap kwam Holden niet meer te boven, Greaves won de laatste twee legs in 24 en 13 pijlen voor een 5-0 zege en haar tiende (!) op een rij! Wie kan Greaves nog verslaan?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Beau Greaves: 81,68 / 42%
Kim Holden: 65,72 / 0%

Nederlanders

De beste Nederlander van de dag werd Adriana van Wijgerden-Vermaat. Van Wijgerden-Vermaat, wonend in Nederland maar in het bezit van een Ierse nationaliteit, haalde in het eerste toernooi knap de halve finales. Daarnaast haalden Noa-Lynn van Leuven en Aileen de Graaf de laatste 16, terwijl voor Aletta Wajer en Priscilla Steenbergen de laatste 32 het eindstation was. Tijdens het tweede toernooi was het minder succesvol voor de Nederlanders. Geen enkele Nederlander haalde de laatste 16. De Graaf, Steenbergen, Van Leuven en Eireann van Wijgerden verloren bij de laatste 32.

Order of Merit

Beau Greaves heeft met haar twee titels vandaag meteen een groot gat gemaakt met de rest van het veld. Ze heeft op dit moment een voorsprong van 2500 pond op de nummer 2 Mikuru Suzuki. Lisa Ashton staat op dit moment op plaats nummer 6, terwijl Fallon Sherrock nog net in de top 8 staat. Na 24 toernooien kwalificeert de top twee van het klassement zich aan het einde van jaar voor het PDC WK.

  1. Beau Greaves 4000
  2. Mikuru Suzuki 1500
  3. Kim Holden 1200
  4. Rhian O’Sullivan 800
  5. Corrine Hammond 600
  6. Lisa Ashton 550
  7. Angela Kirkwood 500
  8. Fallon Sherrock 500
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *