Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves - Interview

Beau Greaves kijkt uit naar PDC WK-debuut: ‘Het is hetzelfde als het spelen van een finale’

Beau Greaves heeft een drukke week voor de boeg. Na het winnen van de WDF World Masters maakte ze aankomend weekend haar PDC WK-debuut. Darts Actueel sprak met haar na het winnen van de World Masters in Assen.

Greaves domineerde het afgelopen weekend in Assen tijdens de WDF World Masters. Op weg naar haar vierde ‘Platinum’-titel van 2022 versloor ze slechts 4 legs. Al deze vier legs kwamen in de halve finales tegen Mayumi Ouchi (5-4). In de finale had ze weinig problemen met de Spaanse Almudena Fajardo, het werd een eenvoudig 6-0 overwinning. Na afloop reflecteerde ze haar dag tegenover Darts Actueel-verslaggever Pim Huberts: “Ik voel me absoluut briljant. In de halve finales was ik een beetje nerveus, maar wanneer ik van het podium kwam heb ik het snel vergeten. Ik speelde prima, ik was niet op mijn best maar ik genoot van het spelen van de wedstrijden.”

Aankomende vrijdagavond mag de 18-jarige Greaves haar debuut maken op het PDC WK, nadat ze 8 Women Series-toernooien op een rij won. In de eerste ronde treft ze de Ier William O’Connor. “Ik denk dat ik er klaar voor ben. Hoe vaker ik op het podium speel, hoe moeilijker het wordt om er aan te denken. Ik ga mijn best doen, meer kan ik niet doen. Als ik slecht speel, speel ik slecht. Als ik goed speel, speel ik goed. Ik kijk enorm uit naar volgende week”, aldus Greaves.

Met het zelfvertrouwen zit het ook wel goed bij de Engelse, maar het belangrijkste is om vooral te genieten verklaard ze tegenover Darts Actueel: “Ik denk dat ik best zelfverzekerd er na toe ga, het in eigenlijk hetzelfde dan het spelen van een finale; het is een podium en een dartbord. Ik heb drie pijlen en hij ook, we zullen zien wat er gaat gebeuren. Het is vooral om te genieten als je er staat, je weet niet wanneer de volgende keer is.”

Bekijk hieronder het complete interview:

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Beau Greaves kijkt uit naar PDC WK-debuut: ‘Het is hetzelfde als het spelen van een finale’