Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
België - World Cup of Darts 2024

België en Duitsland eenvoudig door, Taiwan stunt tegen Ierland

De poulefase van de World Cup of Darts zit er op: waar België en Duitsland zonder moeite de laatste 16 bereikten, ging Ierland verrassend onderuit tegen sensatie Taiwan.

Vrijdagavond is beslissingsavond: op de World Cup werd er na drie sessies afscheid genomen van 24 landen, terwijl 12 koppels hun tickets voor de laatste 16 boekten. Verrassingen horen daar bij, en Taiwan nam met veel plezier die rol in. Teng Lieh Pupo en An Sheng Lu speelden op vrijdagmiddag al prima tegen Litouwen, maar deden er tegen Ierland nog een schepje bovenop. Mede dankzij een 132-finish van An verrasten ze O’Connor en Barry, waarna het publiek ook los ging. Italië haalde een aantal wedstrijden later als tweede ongeplaatste land de laatste 16: in een beslissende leg rekenden Michele Turetta en Massimo Dalla Rosa (die een 142-finish gooide) af met Portugal.

Kroatië en Zweden tonen zich opnieuw

Vooraf leek het duel tussen Kroatië en Canada een spannende te worden. Met Boris Krcmar en Matt Campbell hebben beide landen een tourkaarthouder, terwijl Romeo Grbavac en David Cameron bij vlagen hun klasse tonen. De Kroaten, die dit jaar de geplaatste status kregen, bleken de sterksten: Krcmar deelde met een knappe 96-finish (via dubbel 18, dubbel 20) de genadeklap uit. Zweden, dat op de openingsdag indruk maakte, boekte ook hun plek bij de laatste 16. Jeffrey de Graaf bleef ver weg van het gemiddelde van 120 dat hij op donderdag noteerde, maar samen met Oskar Lukasiak was hij wel veel te sterk voor Gibraltar.

Toplanden struikelen niet

België leek met de Filipijnen een pittige tegenstander te krijgen, maar niets was minder waar. Alexis Toylo en Christian Perez lieten werkelijk waar niks zien, terwijl Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts juist wel kwamen opdagen. Met een gemiddelde van rond de 95 lieten ze zien klaar te zijn voor de volgende ronde. Voor Duitsland geldt hetzelfde: Gabriel Clemens en Martin Schindler hadden geen kind aan Finland en lieten weer zien een gevaarlijke kanshebber te zijn voor de titel. Australië blijft een outsider, maar kwamen ook tegen Hongkong goed weg. Man Lok Leung speelde wederom heel sterk, maar hij moest toezien hoe landgenoot Lok Yin Lee te veel dubbels miste. Damon Heta speelde wederom zeer matig, maar met een 107-finish hielp hij zijn land alsnog naar de volgende ronde.

Noord-Ierland blijft kanshebber, Oostenrijk wint weer dik

In niet alle duels was er sprake van enige spanning. Frankrijk had tegen Denemarken maar twee legs nodig om door te gaan, maar wist in een zeer matige wedstrijd zelfs de zege te grijpen. Tsjechië en Polen hadden tegen respectievelijk IJsland en Hongarije ook een gunstige uitgangspositie, wat ze ook optimaal benutten. Tsjechië verloor geen leg, terwijl Polen ook nooit echt tegenstand kreeg. Het hoogtepunt in de wedstrijd tussen Noord-Ierland en Zwitserland kwam van Bruno Stöckli: de Zwister gooide een 170-finish en kreeg daarna een staande ovatie van Josh Rock en Brendan Dolan. De Noord-Ieren wist op dat moment al dat ze door waren en wonnen de partij uiteindelijk ook nog. Oostenrijk mocht de groepsfase afsluiten met ook een simpele overwinning (4-1), al stal Sudesh Fitzgerald voor Guyana de show met een 152-finish.

Uitslagen

(15) Zweden 4-1 Gibraltar
(12) Tsjechië 4-0 IJsland
(14) Frankrijk 4-3 Denemarken
(13) Kroatië 4-2 Canada
Taiwan 4-3 Ierland (9)
(11) Polen 4-1 Hongarije
Italië 4-3 Portugal
(5) België 4-0 Filipijnen
(6) Noord-Ierland 4-3 Zwitserland
(7) Duitsland 4-1 Finland
(8) Australië 4-2 Hongkong
(10) Oostenrijk 4-1 Guyana

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *