Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

België ontsnapt tegen sterk Canada

Er was een koppelwedstrijd voor nodig, maar Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh hebben toch afgerekend met Jeff Smith en Matt Campbell. Vooral Campbell maakte weer indruk.

Het duo Smith/Campbell liet in de eerste twee rondes al zien een uitstekend duo te zijn en vandaag mochten ze gaan proberen de halve finales te halen, iets wat Canada nog nooit lukte. De tegenstander, België lukte dit al vele malen. Jeff Smith en Kim Huybrechts mochten openen.

Kim Huybrechts 4-1 Jeff Smith

Kim Huybrechts en de World Cup is een gouden combinatie. Hij noteerde op dit toernooi al meerdere 100+ gemiddeldes en vandaag kwam daar weer één bij. Hij startte met een 13-darter, waarna Smith volgde met een leg in hetzelfde aantal pijlen. Huybrechts versnelde nog maar een keer met een 12-darter, waarna hij de Canadees brak in 14 pijlen. Een 15-darter was genoeg voor de zege: 1-0 voor België

Kim Huybrechts: 108.32 / 80%
Jeff Smith: 97.57 / 100%

Matt Campbell 4-1 Dimitri van den Bergh

Van den Bergh was op de zaterdag de minste van team België en dit trend zette zich vandaag voort. Hij trof ook nog een ijzersterke Matt Campbell. De Canadees deelde meteen een klap uit met een 160-finish met Van den Bergh op 43, waarna hij de Belg brak met een 17-darter. Nog een 100+ finish, een 120 dit keer, leverde Campbell zelfs een 3-0 voorsprong op. Van den Bergh deed nog iets terug, maar met een 13-darter maakte Campbell het heel goed af.

Matt Campbell: 97.56 / 80%
Dimitri van den Bergh: 94.42 / 50%

België 4-2 Canada

Een koppelwedstrijd was dus nodig. België mocht beginnen, maar na vier missers mocht Jeff Smith de leg toch voor Canada binnenhengelen. Met een 13-darter braken de Belgen meteen terug, maar 12 pijlen later deden de Canadezen hetzelfde. De volgende break volgde, dit keer nadat Canada drie pijlen op de dubbels misten: 2-2. Voor het eerst hield België daarna zijn leg, doordat Canada ook nu weer dubbels miste. Met een 13-darter maakten onze zuiderburen het daarna vakkundig af. België staat in de halve finale.

België: 88.75 / 30.77%
Canada: 85.71 / 20%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *